CHELSEA - ATLETICO MADRID 1-3 (1-3 totalt):

Før sesongen hadde vel de færreste trodd at spanske Atletico Madrid skulle ta seg til finalen i Champions League. Onsdag kveld ble imidlertid finaleplassen i den gjeveste europacupen sikret, på bekostning av Chelsea.

For selv om de blå tok en tidlig ledelse, nektet spanjolene å gi seg. En utligning rett før pause ga ny giv og i andre omgang var gjestene i en klasse for seg selv. Adrian Lopez, Diego Costa og Arda Turan scoret for Atletico.

Fernando Torres scoret det som til slutt ble et trøstemål mot gamleklubben.

Chelsea har de siste dagene fått mye tyn for å ha «parkert bussen» i det første møtet med Atletico, som endte 0-0, og i det viktige ligamøtet med Liverpool søndag, som de blå vant 2-0. I møtet med Liverpool ble José Mourinhos gutter også beskyldt for å begynne å dra ut tiden svært tidlig.

- Herlig ironi
Mot slutten av møtet med Atletico var imidlertid tonen en litt annen hos de blå spillerne og John Terry manet motstanderen til å få spillet kjapt i gang, når Atletico på stillingen 3-1 brukte litt lengre tid på ting, enn tidligere i møtet.

- Herlig ironi når John Terry & Co. hjelper Diego Costa på beina for å komme i gang fort. Mye forandrer seg på tre dager, skrev TV2-kommentator Øyvind Alsaker på nettsamfunnet Twitter mot slutten av møtet på Stamford Bridge.

Dette betyr at det blir en aldri så liten drømmefinale i årets utgave av Champions League. «Lillebror» Atletico møter «storebror» Real Madrid.

Kampen spilles 24. mai på Estadio da Luz i portugisiske Lisboa.

- Det sto 1-1 til pause og kampen var åpen. I andre omgang gjør Atleticos keeper en umulig redning på Terrys heading og så får de straffe. Jeg vet ikke om det var straffe eller ikke, det så jeg ikke, sier José Mourinho om kampen.

- Straffen blir uansett avgjørende. Etter den var det bare et lag på banen. Atletico hadde kontroll. Det er så små detaljer som avgjør en slik semifinale. Atletico er et bra lag og det de gjør i den spanske ligaen er fantastisk, sier han.

Diego Costa sa følgende til Viasat.

- Dette er en drøm som går i oppfyllelse for oss. Det er en historisk prestasjon for klubben. Nå håper vi å gjøre vårt beste også i finalen, sier han.

Brassen scoret sitt mål på straffe, etter en krangel med krittmerket.

- Det var en grop der og jeg prøvde å finne en grasstust å legge ballen på. Det var litt ekstra deilig på score etter de problemene, sier spissen.

Torres-scoring
Det var gjestene fra Spania som fikk den første, store muligheten på Stamford Bridge. Det var bare spilt fem minutter da Koke rystet vertene.

Et hjørnespark ble klarert og ballen havnet igjen hos Koke. Den spanske midtbanemannen slo inn på ny og ballen gikk via både tverrliggeren og stolpen, før den gikk ut. Nærmere mål er det vanskelig å komme, i grunn.

Første omgangen i London ble ingen sjanseorgie, men noen brukbare muligheter ble det. I det 23. minutt prøvde brasilianske David Luiz seg på en brasse og avslutningen strøk stolpen. Det kunne blitt et perlemål.

Etter 36 minutter skulle det lykkes for Chelsea. Willian fikk på elegant vis lurt med seg ballen nede ved hjørneflagget, før han ga til Cesar Azpilicueta. Den spanske backe, fant sin landsmann Fernando Torres og spissen klinket ballen i mål. Torres feiret scoringen mot gamleklubben med å ikke juble.

(artikkelen fortseter under bildet)

Chelsea har i de siste kampene vist en kynisme og en evne til å forsvare seg som er beundringsverdig, men rett før pause glapp det for Mourinhos gutter.

Tiago spilte fram til Miranda ved bakre stolpe og han slo ballen tilbake foran mål. Der kom backen Adrian Lopez og sørget for at lagene var like langt.

1-1 sto seg til pause. Atletico var i førersetet på grunn av bortemålsregelen.

Game over
I andre omgang fortsatte dramaet. 48 minutter var spilt da Mark Schwarzer måtte hente fram noe helt spesielt for å stoppe en Arda Turan-avslutning.

Like etter fikk Chelsea frispark og Willian fant hodet til John Terry. Headingen var god, men Atletico-keeper Thibaut Courtois reddet mesterlig.

59 minutter var spilt da Diego Costa for alvor viste seg fram i London. Superspissen tok ned ballen i feltet og ble felt av en klønete Samuel Eto'o. Brassen tok selv straffen og satte den sikkert forbi Mark Schwarzer.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Atletico-spissen klarte imidlertid å pådra seg gult kort mens han la ballen til rette for å ta straffen. Costa var tydelig ikke fornøyd med krittmerket.

Med 2-1 til spanjolene måtte Chelsea nå score to ganger for å avansere.

Spikeren i kista kom noen minutter senere da Atletico angrep på vakkert vis. Schwarzer fikk slått avslutningen fra Diego Costa i stolpen, men returen havnet hos Arda Turan og tyrkeren hadde få problemer med å score.

Etter dette klarte aldri vertene å reise seg og dermed blir det altså Atletico Madrid som møter Real Madrid i Lisboa den 24. mai. Det kan bli vakkert.

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=yOtnIsiYMqWv5MlFN6SITwItSDXShkVwakfkYNf-yjFhOLiWX2OUEzctPVgs_4OgVofq7UCHPAF_e7VMoD-AWGCWcWF4Wp8Ao96FvA_9R_TUInXVY6VyOQpSyzBCHav5AIlz0kNX0HI&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);