Gå til sidens hovedinnhold

For en revansj, Sergio Ramos!

I 2012 sviktet han når det gjaldt som mest. Tirsdag sjokkerte han alle.

BAYERN MÜNCHEN - REAL MADRID 0-4 (0-5 sammenlagt):

Bayern München har blitt omtalt som den store favoritten til å vinne Champions League denne sesongen. Den tyske storklubben har vært i finalen de to siste sesongene og tidvis sett meget sterke ut også denne sesongen.

Tirsdag kveld fikk imidlertid finaledrømmen en brå og ydmykende slutt.

Bayern ble nemlig feid av banen hjemme mot Real Madrid på Allianz Arena og Josep Guardiolas menn var aldri i nærheten av å true sine spanske rivaler.

Madrid-klubben gikk rett i strupen på tyskerne og ledet 3-0 allerede etter 35 minutters spill. Med 4-0 sammenlagt var kampen i realiteten avgjort.

Sergio Ramos scoret to tidlige mål og fikk med det en herlig revansj fra tilsvarende oppgjør i 2012. Da var det nemlig forsvarsspilleren som misset den siste straffen til Real Madrid i semifinalen mot nettopp Bayern München.

- Målene var ikke viktig for meg. Det at vi alle jobbet godt var det viktigste. Madrid er tilbake der det hører hjemme, på topp, sier han etter kampen.

- Det er selvsagt en drøm å få score to mål, men det viktigste er hvordan vi spilte i denne kampen, sier Real Madrids tomålsscorer til pressen.

Ronaldo-rekord
Også Cristiano Ronaldo misset straffe i det nevnte oppgjøret i 2012 og det var han som la på til 3-0 tirsdag og feiret på ekte Beyonce-vis. Helt på tampen satte samme mann spikeren i kista med sin 4-0-scoring.

Dette var portugiserens 15. og 16. Champions League-mål denne sesongen og dermed er Ronaldo den spilleren som har scoret flest mål i den gjeve turneringen på én sesong. Han overtok rekorden fra Lionel Messi, som scoret 14 mål i 2011/12-sesongen. AC Milans Jose Altafini scoret også 14 mål på én sesong i den gamle serievinnercupen. Det skjedde tilbake i 1962/1963.

Dermed er også Champions League-forbannelsen brutt for Ronaldo og hans Real Madrid. Klubben har de tre siste sesongene blitt slått ut i semifinalen, men den 24. mai spiller laget endelig om pokalen på Estadio da Luz i Lisboa.

Der venter enten Chelsea eller byrival Atletico Madrid.

- Vi må ta ansvar for dette som et lag. Dette tapet er ingens feil, men vi er nødt til å forsvare oss sammen, som et kollektiv. Vi slapp inn to tidlige mål og etter det ble det veldig vanskelig for oss, sier Bayerns Philipp Lahm.

Gareth Bale signerte for Real i fjor sommer for en rekordsum og planen var at han skulle bidra til å ta klubben tilbake til toppen. Nå blir han den femte waliseren i historien som får mulighet til å spille Champions League-finale.

- Det var et fantastisk resultat. Vi har jobbet hardt mot dette og spilte utrolig bra her i dag. Vi fortjente å vinne, sier den tidligere Spurs-spilleren til ITV.

- Dette er grunnen til at jeg signerte for verdens største klubb, sier han.

Se høydepunkter her:

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=zGRNnE-3PxropJ3JbM56EJmUaxCmkGorGQr1omYuc1g-zWJT2-IvQ6xD4xbC79HcZVGEN567eiYLixFQoddhAkfsld_lyu4mhKP7oqe0gOkE9ZKlrlyyo_Cbnr_FAgkPUaM7nb30Rzk&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

To kjappe
Kun 15 minutter var spilt da gjestene fra Madrid tok ledelsen. Luka Modric slo en corner og inne i boksen steg Sergio Ramos til vers. Forsvarsspilleren fikk stå merkelig alene og heade inn ledermålet bak keeper Manuel Neuer.

Bare fem minutter senere var det duket for reprise.

Igjen havnet en dødball på hodet til Sergio Ramos og igjen kunne 28-åringen juble for nettsus. Frisparket fra Angel Di Maria ble stusset videre av Pepe, før Sergio Ramos rev seg fri fra Mario Mandzukic og stanget inn sitt andre mål.

Dermed måtte hjemmelaget scoret fire ganger for å sikre avansement.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Men i stedet skulle gjestene øke sin ledelse ytterligere. 34 minutter var spilt da Karim Benzema spilte fram Gareth Bale, som stormet mot mål. Waliseren så opp og ga til Cristiano Ronaldo som enkelt kunne trille ballen i mål.

Gult til Alonso
Folk på tribunene kunne ikke tro det de så.

De resterende minuttene før pause var faktisk Real Madrid også nærmere nok en scoring, enn det Bayern var en redusering. Ved flere anledninger måtte keeper Neuer langt ut å rydde opp, fordi Real var i ferd med å bryte gjennom.

Et skjær i gleden for Real var det imidlertid at Xabi Alonso pådro seg et gult kort i første omgang for en takling på Bastian Schweinsteiger. Det betyr at den tidligere Liverpool-spilleren må stå over finalekampen med suspensjon.

- Det var uaktuelt å ta ut Xabi Alonso på 3-0. Kampen var ikke over, sier Real Madrid-trener Carlo Ancelotti om det gule kortet.

Da dommeren ga signalet for at første omgang var over sto det fortsatt 3-0 og 4-0 sammenlagt. Dette var såpass hard kost for mange av de frammøtte hjemmesupporterne at de allerede i pausen valgte å tusle skuffet hjem.

Antiklimaks
Etter den forrykende første omgangen ble affæren et lite antiklimaks etter hvilen. Real Madrid hadde gjort nok til å kunn legge seg litt mer bakpå, mens hjemmelaget ikke klarte å finne ut av flokene i møtet med Reals forsvar.

I det 53. minutt fikk David Alaba en god sjanse da han dukket opp ved bakerste stolpe, kanskje Bayerns største så langt i kampen, men mannen som spiller sin landslagsfotball for Østerrike ble stoppet av Sergio Ramos.

Real var heller ikke helt tannløse og Fabio Conetrao fikk en brukbar sjansen etter 65 minutter, etter innlegg fra Gareth Bale. Neuer reddet skuddet.

Det hele så ut til å ebbe ut, men på tampen fastsatte Ronaldo sluttresultatet til 4-0 og sørget for at ydmykelsen ble komplett for hjemmelaget.

Kommentarer til denne saken