Gå til sidens hovedinnhold

For en scoring!

Ranheim nærmermer seg Tippeligaen.

MJØNDALEN - RANHEIM 1-4:

Et fantastisk langskudd fra Thomas Rønning sørget for at gjestene fra Trøndelag fikk en perfekt start på den tredje kvalifiseringskampen til Tippeligaen 2014 søndag ettermiddag.

Karl Morten Eek doblet ledelsen for bortelaget etter en drøy halvtime, før Jo Sondre Aas økte til 3-0 en drøy time ut i kampen. Et selvmål av Karl Morten Eek ga Mjøndalen et ørlite håp, men da Daniel Krogstad satte spikeren i kisten med sin 4-1-scoring var det klart at Ranheim er videre fra den tredje kvalifiseringskampen til Tippeligaen 2014.

- Det føles selvføldeig veldig bra. Jeg er veldig stolt over den kampen vi gjorde vi gjorde i dag. Vi var litt heldige, men vi spilte , sier Ranheim-trener Trond Nordsteien til Nettavisen.

Nå møter de laget som havner på 14. plass i Tippeligaen, men Nordsteien har ingen drømmemotstander av de tippeligalagene som kan havne på den plassen etter søndagens finalerunde.

- Vi har ikke noen drømmemotstander fra Tippeligaen. Jeg kan heller si det sånn at vi har drømt om å kunne få lov til å spille de to kvalifiseringskampene som kommer nå. Vi er veldig klare for å kunne måle krefter mot det laget som havner tredje sist i Tippeligaen, forteller Ranheim-treneren.

Herlig langskudd
Det var to tente lag som gikk ut på gressmatten på Mjøndalen Stadion søndag ettermiddag.

Ranheim festet et lite grep om kampen etter drøye fem minutter spill, men slet med å få ballen inn foran mål.

Det ville Thomas Rønning gjøre noe med.

Høyrebacken forserte på høyresiden og sender i vei noe som kan se ut som et innlegg fra 35 meter. Ballen får imidlertid god fart og dupper nydelig over en ryggende Ivar Andreas Forn i Mjøndalen-målet og ned i bakre kryss.

(Se målet i videoavspilleren under)

HTML EMBED
TV2Player.insert(766798,"TV2_player_766798", {stretch: 'fill', referrer: 'tv2', noCompanion:true, useLiveMenu:false});

Presset på for utligning
Vertene jaget utligning på eget gress og styrte kampen etter baklengsmålet.

Trønderne forsvarte seg godt, men Mjøndalen kom seg til flere farligheter. Etter 23 minutter var Vamouti Diomande nære å stange ballen i nettet, men ballen skled av pannen og streifet den lengste stolpen.

Effektiviteten skulle vise seg å være høyere på motsatt side av banen. En drøy halvtime ut i oppgjøret klarerer Mjøndalen en corner ut til Michael Stilson som sender i vet et skudd mot mål. Avslutningen så ufarlig ut helt til den traff beinet til Karl Morten Eek, som gjorde at ballen skiftet retning og satt vertenes sisteskanse ut av spill. Dermed sto det 2-0 til bortelaget.

Kun to minutter senere hadde gjestene fra Midt-Norge mulighet til å øke ledelsen igjen. Jo Sondre Aas ble felt inne i 16-meteren og fikk tildelt straffe. Samme mann tok straffen, men denne gangen hadde Forn flaksen på sin side da han kastet seg til riktig side og fikk avverget en straffescoring.

Ny kalddusj
Hjemmelaget åpnet friskt etter hvilen, i håp om å kunne komme raskt tilbake i kampen og gi tilbake entusiasmen til de 1439 betalende tilskuerne som hadde tatt turen til stadion.

Mjøndalen kom seg også til flere store sjanser, men nok en gang var det gjestene som kunne føre opp nok en scoring i målprotokollen.

Stilson satte fart på en kontring for Ranheim før han slo en flott pasning til Gjermund Åsen. Den tidligere Rosenborg-spilleren la ballen flott ned til en annen tidligere RBK-spiller, Jo Sondre Aas, som dunket ballen i mål.

Trøstemål
En uheldig Karl Morten Eek kom borti et innlegg fra Diomande like etter 3-0 scoringen, som førte til at ballen spratt over Ranheims sisteskanse og i mål.

Det tente et lite håp i hjemmelaget, men et elendig forsvarsspill av vertene sørget for at den lille gnisten for ble slukket. Ballen ble klarert rett i beina på Daniel Krogstad og innbytteren takket og bukket med å fastsette sluttresultatet til 4-1 for Ranheim.

Møter tippeligalag
Ranheim møter nå laget som havner på kvalifiseringsplassen (lag nummer 14) i Tippeligaen.

Videre kvalifiseringskamper mellom Ranheim og lag nummer 14 i Tippeligaen 2013 vil bli berammet mandag 11. november. Tippeliga-laget vil få hjemmekamp i den første av to kvalifiseringskamper.

Kommentarer til denne saken