Gå til sidens hovedinnhold

- For en signering!

Liverpool herjet med Tottenham igjen, og særlig én mann markerte seg.

TOTTENHAM - LIVERPOOL 3-0

Tottenham er i ferd med å få et alvorlig Liverpool-kompleks. Etter 0-5 i tilsvarende oppgjør i fjor, og 0-4 på bortebane, hadde de liljehvite mye å revansjere.

Sånn skulle det virkelig ikke gå.

Nyervervelsen Mario Balotelli gikk rett inn i startelleveren for Liverpool på White Hart Lane.

Og allerede etter to minutter markerte urokråka seg. Raheem Sterling kom seg fri på venstresiden og slo et strøkent innlegg. Italieneren fikk god kraft bak headingen, men Lloris ryddet unna.

Tidlig kalddusj
Men det var de røde det handlet om i åpningsminutteten. Allerede etter åtte minutter suste det i nettmaskene bak Lloris.

Daniel Sturridge sendte en vakker stikker igjennom til Jordan Henderson, som slo inn til en umarkert Raheem Sterling. Vidunderbarnet kunne enkelt trille inn 1-0 til gjestene.

Til tross for at Spurs etter hvert begynte å ta over dominansen, var det Liverpool som skapte farligheter.

Og den mye omtalte Balotelli var i begivenhetens sentrum. Etter omlag en halvtimes spill, var Lloris ute og plukket bær på 30 meter, og Balotelli fikk sjansen på nesten åpent mål. Forsøket var imidlertid svakt og havnet langt utenfor.

Stor Spurs-sjanse
Hjemmelagets første store sjanse kom rett før pause, da Adebayor vant en duell som sendte Nacer Chadli gjennom mot Mignolet. Tomålsscoreren fra forrige helg klarte ikke å overliste landsmannen mellom stengene.

Om første omgang åpnet friskt, kan man definitivt si det samme om den andre.

Allerede to minutter ut i omgangen, rev Eric Dier ned Joe Allen i feltet. Dermed fikk Steven Gerrard sjansen fra ellevemeteren.

Det gikk som det pleier å gjøre, og dermed var det litt av et fjell hjemmelaget mått bestige for å få med seg noe fra kampen.

Moreno-perle
Og verre skulle det bli. Etter en times spill bestemte Alberto Moreno seg for å presentere seg for alvor på balløya.

Spanjolen stjal ballen fra en sløv Andros Townsend på venstresiden, og satte opp et enormt tempo. Ingen rakk å komme opp i Liverpool-backen, og han banket ballen i motsatt hjørne med venstreslegga, på ekte John Arne Riise-vis.

Tidligere Spurs-profil, Darren Anderton, er på besøk i TV2-studioet denne helga, og han lot seg virkelig imponere av Liverpools nye back.

- For et løp og for en scoring! Moreno er komplett. Fantastisk offensivt og han viser også i dag at han er god defensivt, med gode taklinger og en enorm innsats.

- For en signering, sier Anderton.

- Han var man of the match, supplerte Claus Lundekvam.

Etter Morenos scoring. begynte det virkelig å minne om tilsvarende oppgjør forrige sesong, da bortelaget vant hele 5-0.

Toneangivende Sterling
Etter 70 minutters spill var Liverpool svært nære en ny scoring, da Sterling danset ballett gjennom Tottenhams vaklende forsvarsfirer. Avslutningen ble imidlertid for svak.

Tottenham var aldri i nærheten av å true Liverpool, og dermed har Merseyside-klubben ni poeng og 12-0 i målforskjell på sine siste tre kamper mot Spurs.

Liverpool klatrer dermed opp på 5.plass, tre poeng bak serieleder Chelsea. Tottenham legger seg på plassen bak de røde, med samme antall poeng, men svakere målforskjell.

Kommentarer til denne saken