COLOMBIA - URUGUAY 2-0:

Hvordan vil Uruguay klare seg uten Luis Suarez, var spørsmålet alle stilte seg foran kvartfinalen mot Colombia.

Ikke veldig bra, er svaret etter at Colombia, med James Rodriguez i spissen, feiet Uruguay av Maracaña-gresset på imponerende vis.

To drømmemål av Rodriguez var det som skulle til for å sende Colombia til deres første VM-kvartfinale noensinne.

– Uruguay er et veldig vanskelig lag å møte og har en dyktig trener. Vi visste det ville bli vanskelig, men hardt arbeid betalte seg, sa Colombias argentinske trener José Pékerman etter kampen.

Uruguay-kaptein Diego Godin innrømmet på sin side at de savnet Luis Suarez.

– Det er åpenbart at Luis er vår store spiller, og hans fravær ble tydelig. Men det er ikke forklaringen på at vi tapte. Denne spillergruppen ryker ut med hevet hode. Når du gir alt, din sjel og ditt hjerte, og ofrer deg for lagets drakt, vil folket i Uruguay alltid være takknemlig, sa han.

Superskudd
Det var ikke all verdens av underholdning som ble servert av to forsiktige lag på Maracaña, og det var tydelig at anledningen påvirket spillerne.

Langskudd var stort sett det eneste lagene hadde å by på den første halvtimen. Fellesnevneren for de alle var enten at keeper reddet - eller at ballen føk over mål.

Helt til Monaco-stjernen James Rodriguez tok ansvar.

22-åringen har vært blant VMs aller beste spillere så langt, og hadde scoret mål i alle de tre gruppespillskampene.

Hans fjerde mot Uruguay var fra en helt annen verden.

Omtrent 25 meter fra mål mottok Rodriguez ballen med ryggen vendt mot mål. På elegant vis brystkasset han ballen til siden, før han banket til med venstrefoten.

Drømmemålet var et faktum et lite sekund senere, og Uruguay-keeper Fernando Muslere kunne ikke annet enn konstatere at han akkurat hadde sluppet inn VMs beste mål så langt.

Angrepsspill fra læreboka
Drømmetreffet var stort sett beholdningen i løpet av de første 45 minuttene, men i den andre omgangen trengte vi ikke vente lenge før det ble mer å godte seg over.

For der det første målet var en utrolig individuell prestasjon, var scoring nummer to et fantastisk stykke lagarbeid.

Gultrøyene rullet opp et langt angrep før Pablo Armero slo inn fra venstre mot bakerste stolpe. Der raget Juan Guillermo Cuadrado høyest og headet ballen tilbake i feltet.

Hvem ventet der? Jo, James Rodriguez, selvfølgelig. Unggutten fikk en langt enklere jobb med å sette inn sitt andre mål enn på det første, og supertalentet troner dermed alene på listen over VMs toppscorere.

- For et angrep, for en spiller, for et lag! utbrøt TV 2-kommentator Øyvind Alsaker i det kveldens andre nettkjenning var et faktum.

Uruguay presset
Etter å ha fått seg en real fotballeksjon, innså endelig Uruguay at de var i ferd med å ryke ut av VM, og at det var på tide å levere bedre prestasjoner i Luis Suarez' fravær.

Oscar Tabarez sendte flere mann i angrep, og sjansene ble etter hvert større og større.

Først kom Maxi Pereira til en kjempemulighet da Abel Aguilar bommet med et klareringsforsøk. Resultatet ble en en-mot-en-situasjon med keeper Ospina, en duell sisteskansen kom sirende ut av.

Når heller ikke Edinson Cavani maktet å gjøre som sin makker Suarez med et skuddforsøk fem minutter før slutt, kunne Uruguay-supporterne bare tenke «hva» og «hvis» i forhold til hvordan resultatet hadde sett ut med Luis Suarez på banen.

Dermed er Colombia klare for sin første kvartfinale noensinne.

Der venter Brasil.