Gå til sidens hovedinnhold

- For mange mennesker lider

Barack Obama mener at kongressen må godkjenne hans foreslåtte sysselsettingsplan.

Under en pressekonferanse i det hvite hus, kom USAs president Barack Obama med en sterk oppfordring til kongressen.

Obama mener hans plan for å skape nye arbeidsplasser må godkjennes, for å forsikre USAs økonomi mot en ny nedtur og for å gjøre livet bedre for en mengde amerikanere.

- Det er for mange folk som lider akkurat nå, til at vi ikke skal ikke gjøre noe. Politikere bør ikke stå i veien for å hjelpe folk, sa Obama på pressekonferansen, ifølge CNN.

Presidenten mener at de senatorene som vurderer å stemme mot planen, må forklare hvorfor vedkommende er imot noe som vil hjelpe amerikanske familier og bedrifter.

- Den foreslåtte handlingsplanen er steg vi må ta hvis vi vil ha en økonomi som er bærekraftig, og for å bidra til en mer sikker hverdag for middelklassen, uttalte Obama.

Ekstra skatt skal betale
Forslaget til Obama skal stemmes på i Senatet neste uke. Presidenten har de siste ukene vært på turné i USA for å promotere forslaget.

Sysselsettingsplanen vil koste 447 milliarder doller, omtrent 2.500 milliarder kroner. Planen er å finansiere forslaget ved å legge til en ekstra toppskatt for dem som tjener over en million dollar i året. Det er ikke noe republikanerne er begeistret for.

- Hvis målet er å skape arbeidsplasser, hvorfor snakker vi i det hele tatt om skatteøkninger, lurte republikanernes leder i Senatet, Mitch McConnell torsdag, ifølge BBC.

Tidligere har republikanerne nedstemt en annen skatteøkning for å betale for planen.

Skal beskytte amerikansk økonomi
USA sliter med stor arbeidsledighet - 9,1 prosent - og Obamas plan skal hjelpe til å lette denne. Men den skal også sikre en allerede urolig amerikansk økonomi mot det som skjer i Europa.

- Økonomiske problemer i Europa kan ha en stor effekt på amerikansk økonomi. Dette er ingen lek, sa Obama til de fremmøtte.

Han var sikker på at europeiske ledere skal komme opp med plan for å komme ut av det økonomiske uføret i før G20-møtet i november. Når det gjelder problemene på hjemmebane, uttalte Obama at han var ivrig og klar til å forhandle med republikanerne.

- Ingenting ville gledet meg mer enn om jeg ikke trengte å være ute å drive kampanje, fordi vi fikk til konstruktive handlinger her i kongressen. Men jeg må også håndtere en republikansk leder, som har sagt at hans største mål er å slå meg, forklarte nobelprisvinneren.

- Hvis kongressen ikke gjør noe, er jeg sikker på at folk vil jage dem ut av byen, la han til.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen

Kommentarer til denne saken