Gå til sidens hovedinnhold

- For sent for atom-stopp i Iran

Selv om iranske myndigheter skulle ønske det, kan det allerede være for sent å stanse atomenergiprogrammet i landet. Det hevder Irans ambassadør i Moskva.

Selv i en situasjon hvor den iranske nasjonalforsamlingen og regjeringen kaster inn håndkle og ønsker å stanse sitt omstridte atomenergiprogram, kan programmet likevel måtte gå ufortrødent videre, hevder Irans ambassadør i Russland, Gholamreza Shafei, i et radiointervju onsdag.

Det melder nyhetsbyrået AP.

Grunnen er enkel, mener ambassadør Shafei: Det ville være umulig å forklare en stans i den kjernefysisk forskning for det iranske folket.

- Vi driver vitenskapelig forskning og ingen regjering i Iran, eller noen nasjonalforsamlig i Iran, kan fortelle folket i Iran at vi må stoppe dette, sa Gholamreza Shafei da hun ble spurt av radiostasjonen Ekho Moskvy om Irans gjenoppstart av atomforskningen.

Iran, som er verdens fjerde største oljeprodusent, insisterer på at atomforskerne kun jobber med ulike metoder for å komme i møte en forestående eksplosjon i energietterspørselen.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai

Kommentarer til denne saken