Gå til sidens hovedinnhold

- Foreberedt på null kontakt

Dimitrij Medvedev sier han er forberedt på at alle forbindelser med Nato brytes fullstendig.

Russlands president Dimitrij Medvedev sier han er klar for hva enn Nato bestemmer seg for, inkludert et absolutt kutt i forholdet.

- Vi er klare til å akseptere enhver avgjørelse, også dersom forbindelsene kuttes fullstendig, sa Medvedev under et møte med den russiske utsendingen til Nato, Dimitrij Rogozin.

Medvedev sa en slik avgjørelse vil være vanskelig, men at forholdet til Nato har blitt sterkt forverret som et resultat av konflikten med Georgia tidligere i måneden.

Les også: Russland bryter med Nato

Storbritannia på sin side svarer på Medvedevs uttalelser, at det er viktig at båndene mellom Russland og Nato ikke kuttes fullstendig.

- Forholdet mellom Nato og Russland vil nødvendigvis påvirkes av russernes militære aksjon i Georgia. Men uansett så tror vi at det vil være en feilvurdering å kutte all kontakt, når den trengs så mye, fortalte en talsmann ved utenriksministeriet i London til Reuters.

Mandag ga også Russlands nasjonalforsamling sin støtte til uavhengighet for Sør-Ossetia og Abkhasia i en resolusjon, og oppforderer Medvedev til å anerkjenne republikkenes uavhengighet offisielt.

Les også: Støtter uavhengig Sør-Ossetia

Britiske myndigheter beklager den russiske nasjonalforsamlingens avgjørelse, og sier det vil legge ytterligere press i området.

- Vi ber Russland om å leve opp til sine forpliktelser, og frastår fra handlinger som vil øke den allerede høye spenningen i regionen, sier talsmannen.

Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, sier hun ikke tror Medvedev vil skrive under på en slik anerkjennelse.

- Jeg forventer at den russiske presidenten ikke signerer resolusjonen, sa hun på en pressekonferanse mandag.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem

Kommentarer til denne saken