Gå til sidens hovedinnhold

- Foreldrene er hovedmistenkte

Kate og Gerry McCann blir erklært som hovedmistenkte i Madeleine-saken i en ny politirapport.

Ekteparet Kate og Gerry McCann har hatt ørsmå håp om at politiet vil fjerne deres status som mistenkte åtte måneder etter at forsvinningen fant sted.

Men ifølge avisen Correio da Manhã skal de portugisiske etterforskerne overlevere en midlertidig rapport til påtalemyndigheten torsdag hvor foreldrene står oppført som hovedmistenkte, melder Daily Mail.

Dermed er foreldrenes håp om å bli renvasket knust, og de må sannsynligvis leve med mistanken hengende over seg i lang tid fremover. Politiet står fortsatt fast ved teorien om at ekteparet kan ha drept Madeleine ved et uhell og skjult liket i etterkant. Men rapporten inkluderer også bortføringsteorien.

- Problemet er at ingen vet hva slags lovbrudd som er begått. Dersom det er drap, vil saken først bli henlagt etter 20 år. Hvis det er kidnapping tar det 15 år, sier president Antonio Martins ved Den nasjonale foreningen for portugisiske dommere.

Kate og Gerry McCann fikk status som formelt mistenkte 7. september i fjor. Den 33 år gamle briten Robert Murat er også formelt mistenkt i saken. Madeleine McCann (4) forsvant sporløst fra en ferieleilighet i Praia da Luz i Algarve 3. mai i fjor.

Reklame

Nå er bestselgeren endelig på tilbud