Gå til sidens hovedinnhold

Foreldrene hyrer DNA-eksperter

Kate og Gerry McCann har hyret sine egne rettsmedisinske eksperter i et forsøk på å renvaske seg selv.

Det er det anerkjente advokatfirmaet Kingsley Napley som skal ha hyret inn ekspertene på vegne av McCann-ekteparet, skriver Daily Mail.

- Vi har hyret vårt eget rettsmedisinske team, sier en nær venn av McCann-familien til den britiske avisen Evening Standard.

DNA-spor fra ferieleiligheten og leiebilen til McCann-familien har knyttet foreldrene til Madeleines forsvinning. Ekteparet ble formelt mistenkt i forsvinningssaken i begynnelsen av september.

Motbevise påstander
Nå ønsker de å motbevise det portugisiske politiets påstander om at de er involvert i datterens forsvinning.

Politiets teori er at Kate drepte datteren i leiligheten ved et uhell og skjulte liket samme kveld. Deretter skal Kate og Gerry McCann ha fraktet liket i leiebilen mer enn 25 dager etter at Madeleine forsvant.

Rettsmedisinere i Birmingham har nylig analysert DNA-sporene fra leiebilen og leiligheten for andre gang. Til tross for at DNA-bevisene er ufullstendige, opplyser flere kilder at analysene er sterke nok til å knytte mistanke til ekteparet.

De innleide rettsmedisinske ekspertene skal nå forsøke å bevise at DNA-sporene, som kan stamme fra Madeleine, kan ha endt opp i leiebilen og leiligheten på andre måter.

Ingenting å skjule
Kate og Gerry skal være svært opprørte over de nye analysene som peker i retning av at de er skyldige i forsvinningssaken. Hovedgrunnen til dette er fordi fokuset blir tatt bort fra søket etter Madeleine.

- Kate og Gerry har ingenting å skjule og materialet som har eller ikke har blitt funnet av politiet i Portugal, kan i sin helhet og oppriktighet bli forklart, opplyser familiens talsmann Clarence Mitchell i en pressemelding.

Madeleine McCann (4) forsvant fra ferieleiligheten i Praia de Luz i Algarve 3. mai.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis