Gå til sidens hovedinnhold

Foreslår nye takstregler

Boligtakstutvalget mener bruksareal må erstattes med boligareal, i tillegg til at en utvidet tilstandsrapport tar over for verditaksten.

Utvalget overrekker sin utredning til statsråd Laila Dåvøy onsdag. Det har hatt i oppgave å foreslå tiltak som skal forbedre forbrukernes informasjonsgrunnlag ved salg og kjøp av bolig, skriver Forbrukerportalen.no.

Bakgrunnen er problemer kjøpere har hatt i forbindelse med boligens areal, tekniske tilstand og verdi.

- Forbrukerrådet er svært glad for det arbeidet som nå presenteres. Utvalget har jobbet med sentrale forbrukerspørsmål, og det fremmer en rekke viktige forslag til forbedringer knyttet til boligmarkedet, sier direktør Erik Lund-Isaksen til nettstedet.

Bedre teknisk undersøkelse bør etter Forbrukerrådets syn føre til færre tvister.

- På denne måten vil kjøpere ha et bedre grunnlag for å vurdere objektet, og kjøperens forventninger blir mer i samsvar med det han faktisk kjøper, mener Lund-Isaksen.

Reelle skjulte feil og mangler kan selger fortsatt forsikre seg mot ved å tegne en eierskifteforsikring.

Det bør også stilles strengere krav til den som utfører verdivurderingen.

Tidligere i sommer foreslo Forbrukerrådet også at budgivere ikke gyldig kan legge inn bud med kortere akseptfrist enn 48 timer etter siste annonserte visning. Dette skal hindre overopphetede budrunder, og at boliger blir solgt før visning.

Kommentarer til denne saken