Gå til sidens hovedinnhold

Foreslår sivile som reserve-politi

Ordføreren i Hasvik og politimesteren i Vest-Finnmark mener at sivile må kunne læres opp til å være reserve-politi på stedet der det mangler politifolk.

Ordfører Geir Iversen mener polititjenesten i Hasvik kommune på Sørøya i Finnmark er helt uakseptabel. I dag må politiet bruke utrente sivilister til å takle krisesituasjoner ettersom det bare er en politibetjent i kommunen, melder NRK Finnmark.

Innbyggerne i Hasvik har mange ganger de siste årene fått oppleve at polititjenesten ikke fungerer, og politiet i Hammerfest har vært nødt til å be folk fra bygda om hjelp. Sist det skjedde var nå i julehelga da tre menn måtte ta seg inn i et privat hjem og ta hånd om en mann som truet sin samboer. Også i andre voldssaker, fyllebråk og slåssing har sivile måttet bistå politiet.

Ordføreren mener sivilister kan være et slags reservepoliti som får en viss opplæring og lønn for arbeidet.

Politimester Arild Aaserød sier han støtter tanken om et deltidspoliti med begrenset politimyndighet i kommuner som sliter med dårlig bemanning.

- Det er et godt og konstruktivt forslag. Men jeg har ikke inntrykk av at man på sentralt hold i Oslo er særlig interessert i den typen opplegg. Det virker som om man vil ha kun fast ansatte heltidspoliti. Særlig fagforeningene står fast på at det skal være sånn. Men jeg mener man er nødt til å se på alternativene, sier politimesteren i Vest-Finnmark politidistrikt.

Reklame

Slik sparte Charlotte 15.000 kroner på billånet

Kommentarer til denne saken