Gå til sidens hovedinnhold

Foreslo kjæresten til styreverv

- Ikke inhabil, mente statsråd Victor D. Norman da han fikk vite at departementet foreslo kjæresten til styreverv i forskningsrådet.

-Jeg skjønner at folk reagerer, og beklager dette. Jeg vil selv betale mellomlegget i de tilfellene jeg har gått ut over statens satser. Det sa Victor D. Norman på en pressekonferanse i ettermiddag. Følg pressekonferansen direkte på web-TV.

Verken kjæresten Christine B. Meyer eller Norman - da han fikk vite om forslaget i ettertid - mente forholdet deres gjorde ham inhabil, skriver VG.

- Dette er veldig uklokt av både Norman og Meyer. Her er det foretatt en feilvurdering, mener stortingspresident Jørgen Kosmo (Ap).

Kosmo mener Norman umiddelbart burde ha informert Arbeids- og administrasjonsdepartementet om kjærlighetsforholdet etter at han fikk vite om kandidaturet. Deretter burde han ha sørget for at saken ble vurdert på nytt av en settestatsråd.

- Ville ikke sendt forslaget
Meyer ble foreslått som kandidat til et av forskningsrådets divisjonsstyrer av Arbeids- og administrasjonsdepartementet (AAD) i et brev 16. juni i år. Da hadde Meyer sluttet som statssekretær i departementet, og de to var kjærester.

Saksbehandler Trond Høviskeland, som skrev brevet der Meyer ble foreslått, visste ikke om sjefens forhold til Meyer.

- Hadde jeg visst det jeg vet nå, ville jeg ikke ha sendt forslaget, sier han til VG.

Da Meyer takket ja til å være styrekandidat, informerte hun ikke Høviskeland om at hun var kjæreste med Norman.

- Ikke inhabil
Meyer forteller til VG at hun drøftet henvendelsen med Norman en stund etter at hun ble foreslått. Norman kjente ikke til saken før Meyer tok det opp med ham.

Norman og Meyer kom sammen fram til at han ikke var inhabil i saken. Norman sier at han ikke hadde kjennskap til saken da den ble behandlet av embetsverket.

Christine B. Meyer fikk ikke plass i styret da det ble utnevnt i september i år.

(NTB)

Kommentarer til denne saken