Gå til sidens hovedinnhold

- Forfulgte Maddie i dagevis

Politiet mener kidnapperen kan ha overvåket den savnede treåringen og familien hennes i flere dager. Se bilder fra leteaksjonen.

Det sier en anonym kilde til den britiske tabloidavisen News of the World.

Tre år gamle Madeleine McCann forsvant fra ferieleiligheten der hun lå og sov torsdag kveld. Familien var på ferie i badebyen Praia da Luz i Portugal, og foreldrene spiste middag på en tapasrestaurant 50 meter unna.

- Kidnapperen har trolig fulgt etter og overvåket Maddie og McCann-familiens leilighet i flere dager, sier kilden til avisen.

Kidnapperen må ha visst at det ikke var noen barnevakt i leiligheten, mener kilden.

- Det var ingen tilfeldighet at kidnapperen tok henne mens foreldrene var ute, sier kilden.

Pedofil
Portugisisk politi mener de kjenner identiteten til vedkommende som har kidnappet den britiske treåringen, og legger ikke skjul på at det trolig dreier seg om en pedofil.

- En slik kidnapping behøver ikke å dreie seg om penger. Motivet kan være seksuelle overgrep. Jeg kan ikke fornekte at vi leter etter en pedofil, sier den portugisiske politisjefen Guilhermino Encarnacao til Sunday Express.

Ifølge Encarnacao har politiet også fått rundt 30 nye tips, som alle følges opp.

Det verserer også teorier om at russisk mafia kan være involvert og at jenta kan bli videresolgt til pedofile nettverk for tusenvis av kroner.

Rosa bamse
Lørdag sto foreldrene til Madeleine på nytt fram på tv med en ny appell.

- Vi har ingen ny informasjon, men setter stor pris på den betydelige innsatsen som gjøres på våre vegne. Vi ønsker igjen å be om at all informasjon, uansett hvor ubetydelig den kan virke, kommer fram, slik at vi får Madeleine trygt tilbake, sa Gerry McCann, ifølge Sky News.

Madeleines mor Kate holdt en rosa bamse i armene, men sa ingenting.

Tre år gamle Madeleine lå og sov sammen med sine to år gamle tvillingsøsken den kvelden hun forsvant. Faren så datteren for siste gang da han så til barna ved 21-tiden torsdag kveld. Da moren kom til leiligheten ved 22-tiden, var eldstedatteren borte.

Representanter for britisk politi er også på plass i Praia da Luz.

190 nordmenn
- Vi er oppmerksomme på saken, følger utviklingen i den og håper at den lille jenta kommer raskt til rette, sier informasjonssjef Lena Petersson i Star Tour.

Cirka 190 norske turister ferierer på Star Tour-hoteller langs Algarve-kysten.

- Vi har ikke fått noen henvendelser fra nordmenn som er bekymret for å reise til Portugal som følge av dette. Dette er et engangstilfelle, sier Petersson.

Er du på Algarve-kysten, ta kontakt med Nettavisen via e-post, telefon 0047 21 00 60 10 eller SMS/MMS til 02255

Se bilder fra leteaksjonen under:

Reklame

Nå: Vi selger ut Pondus-bøkene på lager fordi vi skal flytte