Gå til sidens hovedinnhold

Forlenger kontroversiell terrorlov

Den amerikanske kongressen vil videreføre den omstridte terrorlovgivning Patriot Act i nye fire år.

HOUSTON (TV 2 Nettavisen): Amerikanske kongressmenn fra senatet og representantenes hus er torsdag blitt enige om et kompromiss når det gjelder videreføringen av Patriot Act, som ellers ville løpt ut ved nyttår, melder nyhetsbyrået Bloomberg News.

Forhandlinger om dette brøt forrige måned sammen. Demokrater og enkelte representanter for republikanerne, partiet til president George W. Bush, sa blant annet nei til å forlenge lovgivningen så lenge som syv år.

- Vi har hamret ut det jeg mener er et godt lovforslag. Ikke et perfekt lovforslag, men et godt lovforslag, sa den republikanske senatoren Arlen Specter på en pressekonferanse.

Forlenget i fire år
Kompromisset innebærer forlengelse i en fireårsperiode.

Patriot Act ble innført etter terrorangrepene i USA i september 2001, og gir det føderale politiet FBI utvidede fullmakter under etterforskning av mulig terroraktivitet.

Lovgivningen gir politiet utvidede fullmakter blant annet når det gjelder avlytting og ransakelser. Samtidig er det gitt vide fullmakter når det gjelder bruk av informasjon hentet inn i en sammenheng i andre sammenhenger og av andre deler av myndighetene.

Reklame

Nå får du hotellrom, frokost og middag for kun 795 kroner

Kommentarer til denne saken