Gå til sidens hovedinnhold

Forlenger neppe med Hareide

Stor suksess til tross – Åge Hareide ser ikke ut til å inngå i Helsingborgs framtidsplaner.

Moldenseren overtok som lagets trener i sommer, etter at Conny Karlsson trakk seg som følge av motivasjonsproblemer. Han skrev under på en korttidskontrakt ut sesongen – og alt tyder på at det blir med det.

Tenker langsiktig
Klubbens styreleder Claes Ohlsson mer enn antyder at klubben ser seg om etter en annen person i trenerrollen når man nå er inne i en omfattende intern prosess for å bygge for framtiden.

Styret jobber med spørsmål som ligger fire-fem år fram i tid. Det langsiktige perspektivet vil også styre valget av trener, som blir en viktig oppgave i høst.

– Fra og med nå må vi se flere år framover. Jeg kommer til å kreve at neste trener i HIF forstår vår strategi og tenkning, sier Ohlsson til Helsingborg Dagblad.

Kortsiktig løsning
Han peker på at Hareide, som tidligere har gjort stor suksess i klubben med bl.a. seriegull i 1999, var og er fortsatt en kortsiktig løsning.

– Vi skrev en kort kontrakt med Åge for å ha handlefrihet og i ro og mak arbeide med profilkravene for framtidens trener. Men jeg skal ikke stenge noen dør. Hareide har så langt tilført oss veldig mye ut fra sin erfaring gjennom en lang karriere. Hvordan han selv stiller seg, og hvordan hans profil passer til vår langsiktighet og krav i et moderne lederskap, som bygger på dialog, må vi i så fall vurdere, sier Ohlsson.

«Perfekt løsning»
Da nordmannen overtok det svenske laget i sommer, etter å ha blitt løst fra kontrakten med Viking, betegnet han løsningen som helt perfekt for sin del.

– Jeg er per i dag ikke klar for å skrive under på et lengre treneroppdrag, men føler at en kortsiktig løsning med en klubb som jeg har sterke relasjoner til og følelser for, kjennes fantastisk bra, sa Hareide den gang.

Om han etter den siste tids suksess med laget har endret oppfatning, og tilkjennegir at han gjerne vil fortsette i en langtidskontrakt, gjenstår å se. (ANB)

Reklame

Nå kommer rentehoppene - slik beholder du lav boligrente

Kommentarer til denne saken