Gå til sidens hovedinnhold

Forlot Nettavisen - igjen

Ole Valaker er blitt sjef for storsatsningen til TV 2 og Microsoft.

Etter 13 år i Oslo er bergenseren nå tilbake i hjembyen. Før jul forlot han Nettavisen etter drøye halvåret som magasinredaktør i mediehuset.

Les mer: Vender tilbake til Nettavisen

Dit kom han fra et mellomspill i Aller Internett. Før det arbeidet Ole Valaker i mange år i Nettavisen, blant annet som hovedredigerer og utgavesjef for Side2. Når er han i gang med jobben som communitysjef i TV 2.no og Microsoft.no sin fotballsatsing.

Været ikke avgjørende
Valaker sier til NA24 Propaganda at den siste tidens utfordringer i Nettavisen, og nye faglige muligheter påvirket jobbskiftet.

- Å være magasinredaktør i Nettavisen med ansvar for ti seksjoner, var definitivt utfordrende nok. Vi fikk masse til på kort tid, er blant Norges største og beste på motor, data, jobb og bolig - og det er jeg stolt av. Men dessverre sto ikke annonseinntektene i stil på grunn av finanskrisen.

Da avdelingen ble kuttet for andre gang på et halvt år samtidig som tilbudet om å være med på en storsatsing i Bergen dukket opp, tok han sjansen. Det at Nettavisen og TV 2 er i samme konsern, gjorde også valget enklere. Valakers samboer synes ikke valget var like enkelt.

- Det måtte en god del overtaling til for å få min tyske samboer til å si ja. Det er jo ikke akkurat været som får oss til å flytte tilbake til Bergen, ler han.

Som å slå Rosenborg
Valaker er godt i gang med planleggingen og har stor tro på satsingen, som skal være klar i løpet av to måneder.

- Det er klart at dette er en sterk allianse. Vi har et lag med sterke spillere som er godt rustet til kampen.

Valaker vet at det er sterke motstandere han nå skal møte på mediebanen. Både Schibsted (VG Nett og Aftenposten.no) og Media Norge har sikret seg webrettighetene for fotballen.

- Det blir som å slå Rosenborg, sier Valaker, som også er ivrig Brann-supporter.

Han er sikker på at TV 2 sammen med Microsoft vil være en god motstander for de andre aktørene. Microsoft har en rekke teknologiske muligheter, stor trafikk og spillplattformen Xbox.

- Dette blir en helt ny hjemmebane for fotballinteresserte i alle aldre. Og vi skal gi ting folk ikke har sett før, reklamerer den ferske community-sjefen.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken