Gå til sidens hovedinnhold

Fornærmede finner innkalte ambassadøren

Finsk UD har innkalt den italienske ambassadøren på teppet etter statsminister Silvio Berlusconis uttalelser om hvordan han forhandlet med president Tarja Halonen.

Berlusconi fortalte tirsdag at han hadde utsatt Finlands kvinnelige president Tarja Halonen for sin «maskuline sjarm» og «playboy-taktikk», for å sikre at EUs næringsmiddeltilsyn ble lokalisert i italienske Parma, i stedet for i Finland.

Under åpningsseremonien tirsdag klarte den italienske statsministeren både å fornærme det finske kjøkkenet og landets statsoverhode.

- Jeg har vært i Finland og måtte utstå den finske matlagingen, så jeg kan sammenligne, betrodde han EU-pampene i Parma.

Han forklarte også at han hadde tatt i bruk hele sin «maskuline sjarm» for å overtale Finlands president Tarja Halonen om at hennes land ikke burde få ansvaret for næringsmiddeltilsynet.

- Jeg fikk bruk for all min playboy-taktikk, selv om den ikke har vært i bruk på lenge, fortalte Berlusconi.

Den finske regjeringen er forundret over uttalelsene, og har innkalt ambassadør Ugo Gabriele de Mohr til UD i Helsingfors, skriver Aftonbladet.

- Når viktige spørsmål er på spill, er det best å ikke blande inn sex eller playboyer, sier UD-talskvinne Maria Romantschuk.

Reklame

Pondus-boka har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen

Kommentarer til denne saken