Gå til sidens hovedinnhold

Forsøker å trøste i Phuket

Den norske sjømannspresten Hilde Sirnes holdt tirsdag kveld sitt livs vanskeligste appell da hun holdt minnegudstjeneste i Phuket.

Sjømannspresten er til daglig stasjonert i Bangkok, men har siden søndag oppholdt seg i den katastroferammede feriebyen Phuket, der Sjømannskirken har opprettet base for skandinaver som på ulike vis er berørt av katastrofen.

- Jeg skal forsøke å si noe om redsel, smerte og savn. Samtidig vil jeg si noe om omsorg og fellesskap. Katastrofen har rammet så mange. Hvor mange, vet jeg ikke. Det skal ambassadepersonell forsøke å finne ut av. Vår jobb er å prate med skandinaver som har mistet noen eller som fremdeles leter etter sine. Vi forsøker å trøste. Men det er ikke lett, sier Hilde Sirnes til Fædrelandsvennen.

Sirnes deler den vanskelige jobben i området med tre andre norske prester. Til minnegudstjenesten i går kveld brukte de en plen som gudshus for bønn, omsorg og levende lys for så mange skjebner.

I beredskap
Sjømannskirkene i Bangkok, Singapore, Dubai, Stockholm, Gøteborg og København er i beredskap og hjelper nordmenn som er på vei hjem fra flodbølgekatastrofen.

I tillegg er det satt inn økte ressurser i Phuket. Carl-Ove Fæster og Oddvar Handeland fra sjømannskirken i Singapore slutter seg til sjømannskirkens hjelpearbeid i Thailand. Det er opprettet et pårørendesenter på Phuket International Hospital og Sjømannskirken jobber ut fra dette senteret.

Reklame

Stor oversikt: Årets sommersalg 2021

Kommentarer til denne saken