Gå til sidens hovedinnhold

- Forstår frustrasjonen

Statsminister Kjell Magne Bondevik sier han forstår at mange norske turister i Thailand er frustrert over mangelen på hjelp fra norske myndigheter like etter flodbølgekatastrofen.

Flere av de overlevende etter flodbølgekatastrofen i Thailand har kritisert norske myndigheter for å komme for sent på banen med hjelp. Advokat Oscar Ihlebæk reddet seg og familien unna katastrofen i Phuket, men sier norske myndigheter og reiseselskap glimret med sitt fravær både der og på flyplassen i Bangkok. Ihlebæk sier det var svenske og thailandske myndigheter som hjalp familien etter katastrofen.

- De viste en omsorg og en tilstedeværelse jeg ikke har sett maken til, sier han. Norske myndigheter glimret med sitt fravær, også på flyplassen i Bangkok, sa Ihlebæk på TV 2 Tabloid onsdag kveld.

- Jeg kan forstå at de som ikke traff nordmenn fort etter katastrofen føler frustrasjon, uttaler statsminister Kjell Magne Bondevik.

Bondevik viser til at situasjonen har vært kaotisk og uoversiktlig, men at den norske bistanden og hjelpearbeidet nå er oppe og går blant annet i Thailand.

Statsministeren sier det er for tidlig å konkludere om norske myndigheter var sent ute med hjelp i forhold til andre land og at det viktigste nå er å konsentere seg om å hjelpe.

- Nå gjelder det å bære hverandres byrder og å omslutte dem som trenger det mest, sier Kjell Magne Bondevik til TV 2 Tabloid.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken