Gå til sidens hovedinnhold

Forstår ikke Capello

Roy Hodgson skjønner ikke hvorfor Fabio Capello valgte å vrake Steven Gerrard som England-kaptein.

Oslo (ANB): Gerrard har vikariert med kapteinsbindet i Rio Ferdinands skadefravær. Manchester United-stopperen pådro seg en smell før sommerens VM-sluttspill, og var først tilbake i spill til EM-kvalifiseringskampen mot Montenegro denne uka.

Da var landslagssjef Fabio Capello samtidig rask med å gi 31-åringen rollen som kaptein tilbake. Den avgjørelsen forstår ikke Liverpool-sjef Roy Hodgson.

Han skjønner ikke annet enn at Steven Gerrard burde fortsatt i den rollen.

Fortjener sjansen
- Jeg ble skuffet over å se at han mistet kapteinsbindet. Jeg må være ærlig og si at jeg ikke forstår den beslutningen, sier Hodgson i et intervju med klubbens egen TV-kanal.

Han stiller ikke spørsmål ved Ferdinands kvaliteter, men mener det var feil å plassere United-stopperen i sjefsrollen allerede nå.

- Rio er en god spiller han også, men når du har vært ute i så lang tid med skade og gjør din første landskamp på såpass lenge, fortjener den som har hatt kapteinsbindet, og gjort det meget bra, å beholde det, sier Hodgson.

Liverpool-sjefen understreker at han ikke har snakket med sin største stjerne om temaet etter landslagssamlingen.

- Jeg håper bare ikke at han er for skuffet over dette, for med hans form og brennende ønske om å ta ansvar, spiller han i øyeblikket en sentral kapteinsrolle for oss. Det samme mener jeg han gjorde for England i de tre foregående kampene, sier Hodgson.

Gleder seg
Søndag skal fjorårets suksessmanager i Fulham styre Liverpool gjennom sesongens første Merseyside-derby mot Everton. Oppladningen til kampen har ikke vært helt ideell.

Oppstyret rundt eiersituasjonen i klubben har skapt fete overskrifter den siste tiden, og sportslig har det i tillegg vært tunge dager i sesonginnledningen.

Liverpool er nummer 18 på tabellen før søndagens oppgjør. Everton ligger på plassen foran. Roy Hodgson hevder likevel at han gleder seg.

- Jeg ser fram til kampen. Det hadde samtidig vært litt bedre om vi hadde ligget høyere på tabellen, sier han.

- Jeg er sikker på David (Moyes) sier det samme. Det er uvanlig med et derby der begge klubbene ligger helt der nede, men jeg er sikker på at vi ligger høyere foran det neste, tilføyer Hodgson.

Har manglet flaks
Søndagens Merseyside-derby er det 214. i rekken – og tre poeng kan bidra til å gi etterlengtet fart til poengfangsten for begge lag.

Roy Hodgson mener både Everton og Liverpool har hatt uflaks så langt.

- Ingen av oss har særlig mye flaks i åpningskampene, så derfor ligger vi der nede. Men vi er også bare to seirer unna å ligge rett bak plassene som gir mesterligaspill. Det viser hvor latterlig tett ligaen er, sier han.

Fredag kunne den hardt pressede Liverpool-sjefen glede seg over at veteranstopper Jamie Carragher signerte en ny toårsavtale med klubben. (ANB)

Kommentarer til denne saken