Nigeria er det første afrikanske laget som er klare for Fotball-VM i Brasil neste år, etter at Etiopia ble beseiret 2-0 hjemme på lørdag.

Nigerianerne hadde 2-1 å gå på fra det første møtet mellom de to lagene, og fikk nervene ytterligere beroliget da dommeren dømte straffespark etter en hands innenfor 16-meteren 20 minutter ut i kampen.

Victor Moses tok ansvar, og Liverpool-spilleren hadde ingen problemer med å sette inn 1-0 for superørnene.

Tidlig i andre omgang fikk Etiopia en stor sjanse til å utligne, men Nigeria-keeper Vincent Enyeama viste solid spill da han stanset Salahdin Ahmed på vei gjennom.

I stedet punkterte innbytter Victor Obinna kampen åtte minutter før slutt, da han sendte et frispark rett i mål uten at Etiopias keeper imponerte nevneverdig med sitt forsøk på å stoppe ballen.

4-1-seieren sammenlagt betyr at Nigeria, som vant Afrikamesterskapet i februar i år, er klar for sitt femte VM-sluttspill siden USA-VM i 1994. Siden den gang er det bare til VM i Tyskland i 2006 at laget ikke har kvalifisert seg til verdens største fotballturnering.

PS. Sent lørdag kveld endte det 1-1 mellom Senegal og Elfenbenskysten, noe som sender sistnevnte til VM i Brasil. Etter 3-1 til Elfenbenskysten i første kamp presset vertene hardt på for den avgjørende 2-0-scoringen, men i stedet kontret Elfenbenskysten inn utligningen på overtid.)

Kvalifisering til VM i Brasil, Afrika:

Nigeria - Etiopia 2-0 (4-1 sammenlagt)
Senegal - Elfenbenskysten 1-1 (2-4 sammenlagt)
Tunisia - Kamerun: Spilles søndag (0-0 i første kamp)
Egypt - Ghana: Spilles tirsdag (1-6 i første kamp)
Algerie - Burkina Faso: Spilles tirsdag (2-3 i første kamp)