Gå til sidens hovedinnhold

Første charterfly hjem i natt

Natt til torsdag lander det første charterflyet fra Phuket på Gardermoen, men hvem som er ombord er ennå uvisst. I løpet av helgen skal alle Phuket-farere være hjemme igjen.

- Charterflyet lander på Gardermoen rundt klokken fire natt til torsdag. Flyene fylles opp av alle reiseoperatørene og alle nasjonaliteter. Det viktigste er å få folk hjem, sier informasjonssjef Lena Petersson i Star Tour til TV 2 Nettavisen.

Petterson har ikke fått bekreftet når flyet vil lette fra kriserammede Thailand.

I tillegg er hvem som kommer hjem med det første charteflyet uvisst.

- Vi får ikke beskjed om hvem som er ombord før flyet er i luften, opplyser Petersson.

Salgsdirektør Christian Grønli i My Travel, som står bak Saga Solreiser og Ving, forteller at det er flere fly på vei mot Skandinavia fra Thailand. Blant annet lander et fly i Stockholm ved halv syv-tiden i kveld. Sjansene er store for at nordmenn finnes ombord i denne maskinen.

- Vi regner med å ha fått alle i Phuket hjem før helgen er omme, sier Grønli til TV 2 Nettavisen.

Charteroperatørene vil sørge for at nordmenn som lander i andre nordiske land blir transportert til riktig sted. De hjemkomne blir møtt av representanter fra charterselskapene samt krisepersonell.

Ifølge informasjonssjef Jo Kobro ved Oslo Lufthavn Gardermoen har det allerede landet en del turister i Norge. Disse har kommet seg på rutefly, og reist via destinasjoner som Helsinki, København og Stockholm.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken