Gå til sidens hovedinnhold

Forsvarskrise i Dortmund

Henter inn nødløsning før storkampen mot Bayern München.

Borussia Dortmund har hentet forsvarsveteranen Manuel Friedrich for resten av sesongen, melder AFP. Storklubben sliter med en vond skadeliste.

Lørdag venter serieleder Bayern München til toppkamp i 1. Bundesliga. Oppladningen til kampen har ikke vært den beste. Både midtstopper Mats Hummels og venstreback Marcel Schmelzer kom tilbake fra landslagsoppdrag med skader.

For Hummels er ankelskaden så ille at han er ute til midten av januar. Bedre blir ikke situasjonen av at stopperkollega Neven Subotic er ute i et halvår, mens høyreback Lukasz Piszczek nettopp er tilbake i trening etter operasjon.

Med andre ord: Dortmund spiller lørdagens viktige kamp uten alle førstevalgene i forsvarsfireren.

Kastes rett inn
Løsningen ble å hente den tidligere landslagsspilleren Manuel Friedrich, som var klubbløs etter å ha blitt frigitt av Leverkusen i sommer. Han har undertegnet en kontrakt som gjelder til juni 2014.

- Vi har reagert med tanke på skadene i forsvaret vårt. Friedrich har bred erfaring og har gjort et godt inntrykk på trening, sa sportsdirektør Michael Zorc.

Trolig går Friedrich rett inn i midtforsvaret sammen med Sokratis Papastathopoulos i lørdagens kamp.

- Jeg er henrykt over å få løpe ut på banen i Borussia Dortmund-drakt. Jeg ser fram til en fin tid i gult og svart, sa Friedrich.

Ribéry ute
Bayern må på sin side klare seg uten den viktige kantspilleren Franck Ribéry lørdag. Han pådro seg et ribbeinsbrudd da han var med på å sikre Frankrike VM-billett på bekostning av Ukraina i midtuken.

- Det er selvfølgelig veldig synd. Jeg ville virkelig spille toppkampen i Dortmund, sa Ribéry torsdag.

Bayern er fire poeng foran rivalen etter 12 serierunder.

- Men jeg er sikker på at laget klarer det (å vinne) uten meg, la stjernespilleren til.

Han mister trolig også neste ukes mesterligakamp mot CSKA Moskva, men tittelholderen er allerede klar for sluttspillet. (©NTB)

Kommentarer til denne saken