Gå til sidens hovedinnhold

- Fortjener 11 av 10 poeng

LERKENDAL (TV 2 Nettavisen): Ola By Rise skryter uhemmet av Roar Strand etter veteranens praktmål mot Arsenal. Se bilder og les alt om Mesterliga-runden.

ROSENBORG-ARSENAL 1-1: - Det var helt utrolig å se ballen gå i mål. Det går ikke an å beskrive hva jeg følte da jeg løp bort til Kjernen for å juble. Helt utrolig, sier Strand, som leverte en av sine aller beste kamper i karrieren.

Spillerbørs og kampen minutt for minutt

Noe som forteller det meste om prestasjonen mot engelskmennene. Ikke nok med at han scoret det viktige målet; Roar Strand var også banens klart beste spiller. Vi må imidlertid skuffe By Rise - Strand får ni poeng på vår børs.

- Jeg er selvfølgelig fornøyd både med min egen og lagets innsats. Dessuten er dette en av de få gangen jeg synes det er helt ok å spille uavgjort på Lerkendal, smiler RBK-veteranen, som synes det er vanskelig å vurdere sin egen prestasjon.

Sjekk alle kveldens Mesterliga-resultater

Terningkast sju
- Jeg legger egentlig ikke så mye merke til hvor mye jeg løper. Men jeg kjenner det på kroppen etterpå, smiler han.

Som vanlig vil ikke Roar bruke for store ord for å beskrive sin egen innsats. Like tilbakeholden med superlativene er imidlertid ikke Ola By Rise, som skamroser eleven sin.

- Roar spilte en utrolig bra kamp. Når det hele i tillegg toppes med en scoring, kan det nesten ikke bli bedre. Han bør få 11 av ti poeng, eller for å si det på norsk; terningkast sju, fleiper en strålende fornøyd Rosenborg-trener, som kvitterer kjapt på spørsmålet om dette var Roar Strands beste kamp noensinne.

- Det er i alle fall han beste kamp denne uka, sier By Rise, som skynder seg å legge til at det ikke var Roar alene som tok poeng mot Arsenal.

- Dette poenget er et resultat av en skikkelig laginnsats og knallhard jobbing fra hele mannskapet. Men når det er sagt; Roar var i en klasse for seg.

Lyskestrekk
Helt til han måtte forlate banen halvtimen før slutt. Prestasjonen til Rosenborgs arbeidsjern framfor noen blir ekstra stor når vi tar i betraktning at han har slitt med en vond lyske de siste ukene. Kun lett trening på ergometersykkel og behandling hos fysioterapeut har vært RBK-veteranens oppkjøring til årets kamp på Lerkendal.

Først noen timer før kampstart ga han trenerteamet beskjed om at han kunne spille.

- Det har vært noen spennende dager i forkant av denne matchen. Tvilte en periode på at jeg ville bli kvitt skaden i tide. Men det holdt – i alle fall to tredeler av kampen, smiler dagens mann i Trondheim, som også denne sesongen har slitt mye med skader. Blant annet måtte han kaste inn håndkleet under oppkjøringen til landskampen mot Italia.

- Det er slitsomt aldri å få trent skikkelig over en lengre periode. Det tærer på humøret. Men akkurat nå tenker jeg ikke så mye på det. Velger heller å kose meg noen timer med opplevelsen mot Arsenal, utvilsomt ett av de beste lagene jeg har spilt mot. Deretter starter jobben med å bli spilleklar til helgas seriekamp. Det står en del på spill her hjemme også, sier kveldens mann i trønderhovedstaden.

Og banens beste spiller i møtet med verdens beste lag!

Reklame

Nå får du hotellrom, frokost og middag for kun 795 kroner