Gå til sidens hovedinnhold

Fortsatt alvorlig etter bussdrama

Tilstanden er fortsatt alvorlig for to unge kvinner etter bussulykken på Dovre.

- Tilstanden til de to kvinnene er fredag kveld fortsatt alvorlig, men stabil, sier kommunikasjonssjef Marit Kvikne ved St. Olavs hospital til Nettavisen.

Klemskader
Den yngste av kvinnene, en 20-åring, ble fredag overført til Rikshospitalet der det er spisskompetanse som kvinnen trenger. Den andre, en 23-åring er fortsatt på sykehuset i Trondheim.

- Begge har klemskader, forteller Kvikne.

Bussen med 54 passasjerer var på vei fra Trondheim til Oslo da den veltet på E6 ved Fokstua på Dovrefjell natt til fredag. I tillegg til de to som ble alvorlig skadet ble åtte andre lettere skadet.

Kraftig vind
Ifølge politiet var det svært glatt på ulykkesstedet og kraftig vind. En ambulanse som deltok i redningsarbeidet skled også av veien.

- Vi veltet halvveis og kom opp på hjulene igjen, men vi var blitt så ustabile og kom ut i grøfta og veltet helt, sier passasjer Pernille Jansen Berg (30) til Kanal 24.

Hun forteller at det var et ufyselig vær på fjellet.

- Det blåste noe helt vanvittig og det snødde i tillegg. Det blåste så mye at det var vanskelig å gå. Det var kjempekaldt. Så fort vi kom ut ble vi puttet i en ambulanse.

Reklame

Sommerens kuleste badeflåter