Gå til sidens hovedinnhold

Fortsatt strømløst etter orkan

1,8 millioner amerikanere hadde søndag ennå ikke fått strømmen tilbake etter orkanen Isabels herjinger.

Minst 31 mennesker omkom på USAs østkyst som følge av stormen, som rammet med full styrke torsdag. Uværet traff North Carolina og fortsatte opp Chesapeake Bay, forbi Washington D.C. og videre inn i landet før den avtok over Ohio.

Strømløst
Virginia ble hardest rammet av uværet. Søndag morgen lokal tid hadde 1,8 millioner mennesker ennå ikke fått igjen strømmen, melder CNN på sine nettsider.

Overalt hvor strømmen var borte, oppsto det lange køer på steder hvor folk fikk nyss om at det var mulig å få tak i is, vann eller et varmt måltid.

Ingeniørsoldater fra hæren fraktet lastebillass med vann og is til forskjellige distribusjonssentra. Hatteras Island måtte få is og andre forsyninger med båt siden Isabel hadde ødelagt deler av den eneste veien som forbinder øya med fastlandet.

Forgiftet
I Virginia tok Isabel minst 16 liv. To av dødsfallene skyldtes eksosforgiftning som følge av arbeid med bensin- eller dieseldrevne strømaggregater. To personer i Maryland døde på samme måte.

Mandag planlegger president George W. Bush et besøk til Richmond, Virginia, for å bli oppdatert på skadeomfanget og hjelpearbeidet. Ordfører Joe Frank i Newport News, Virginia, er kritisk til hjelpeinnsatsen fra sentralt hold da situasjonen var mest prekær. Frank ble fortalt at de ”jobbet med saken” da han ba om hjelp.

Liten hjelp
- Jeg sa at jeg ikke kunne finne folk, mens de sa de jobbet med saken. Jeg sa at vi ikke kunne ta politikonstabler ut av trafikktjeneste, mens de sa de jobbet med saken. Jeg sa at jeg ikke kunne skaffe is til å konservere mat, mens de sa de jobbet med saken, sier Frank til CNN.

President Bush har erklært krisetilstand i Virginia, North Carolina, Delaware og Washington D.C. Dermed er områdene kvalifisert til å motta statlig støtte til gjenoppbyggingsarbeidet.

Reklame

Sommerens kuleste badeflåter