Gå til sidens hovedinnhold

Fortsatte plyndringen i London

Uroen i London har spredt seg til flere områder etter opptøyene i Tottenham.

Natt til mandag kom det nye meldinger om uro og plyndring av butikker nord, sør og øst i London. Uroen har spredt seg etter at det natt til søndag brøt ut opptøyer og var store ødeleggelser i Tottenham nord i London.

Londons Metropolitan Police melder mandag morgen om plyndring av en rekke forretninger. Det er små og mobile grupper som står bak, og grupper av ungdommer fortsetter å angripe politiet og angripe politiets kjøretøy.

Tre politifolk måtte til sykehus etter å ha blitt påkjørt i forbindelse med en arrestasjon natt til mandag. Dette skjedde da flere ungdommer skulle pågripes i forbindelse med plyndring av en butikk.

I Walthamstow Central deltok flere enn 30 maskerte ungdommer i plyndringen av en rekke butikker, blant annet varehuset BHS.

I Brixton ble det meldt om omfattende uro og plyndring.

Rivaliserende gjenger angrep Kongs College Hospital der to ofre for stikkskader ble behandlet. Sykehuset måtte kalle inn ekstra vaktmannskaper.

I andre deler av London er uroen brakt under kontroll, meldte politiet ved 03-tiden natt til mandag. Det er foretatt en rekke pågripelser på ulike steder, ifølge politiet.

Christine Jones ved Metropolitan Police sier i en pressemelding at dette er en utfordrende situasjon «med små lommer av vold, plyndring og uro».

- Vi har plassert ut enheter rundt om i London og fortsetter å reagere raskt for å håndtere rapporter om kriminell aktivitet så raskt som mulig, sier hun.

BBCs reporter Paraic O'Brien var natt til mandag ute i gatene i Brixton og kunne rapportere om omfattende plyndring, men ved 05-tiden melder han at situasjonen er i ferd med å roe seg.

Se pressemelding fra Metropolitan Police

Kommentarer til denne saken