Gå til sidens hovedinnhold

Fortvilet Tande ville gjemme seg

Daniel-André Tande var svært nedtrykt etter at han knapt klarte å komme seg over 100 meter i Innsbruck. – Du vil bare komme deg vekk fortest mulig, sier Kongsberg-hopperen til NTB.

Han vant sesongåpningen i Klingenthal, men får det ikke til å stemme i hoppuka. 46.-plassen etter 106 meter i Innsbruck ble nok en nedtur. En fortvilet Tande la ikke skjul på oppgittheten der han ble fanget inn av TV-kameraene.

- Man har det ikke veldig morsomt. Du har lyst til å gjemme deg bort. Da blir det kjedelig å måtte stå der og vente på nestemann i duellsystemet. Du vil bare komme deg vekk fortest mulig. Jeg kjente det fra toppen at jeg ikke får beina under meg. Jeg hadde ikke høyde engang i denne klassiske fallbakken, sukker Tande.

- Daniel Tande skal ikke være nummer 46, selv om det er bedre enn i fjor da jeg ble nummer 47. Og ikke glem at jeg ikke kvalet i Oberstdorf i fjor eller kom med i annenomgangen verken i Garmisch eller Innsbruck. Likevel ble jeg nummer 14 i Bischofshofen. Jeg har stor tro på at jeg får fart på hoppingen allerede i neste renn, sier Tande før hoppukeavslutningen onsdag.

Sur på seg selv

Han kom til hoppuka med ambisjoner om å henge med i toppen i sammendraget. Slik ble det ikke. Og det er naturligvis vanskelig å takle for den ambisiøse KIF-hopperen.

- Jeg forventer ekstremt mye av meg selv, og da blir det fort vanskelig. Jeg er perfeksjonist. Da blir jeg fort sur på meg selv, og det er ikke alltid smart, sier Tande før han skal ut med hopplaget for en matbit.

- Vi skal spise en bedre middag. Det kommer til å smake godt, særlig om det er pizza. Favoritten er riktignok indisk, men det tror jeg ikke de andre er så glad i, sier Tande.

Drar ikke hjem

Buskerudhopperen sier han ikke har vurdert å reise hjem fra hoppuka for å trene.

- Det er ikke aktuelt. Jeg har tro på at jeg finner ut av dette kjapt i Bischofshofen. Motivasjonen og troen er fortsatt veldig høy.

- Når jeg først sliter, er Paul Ausserleitner-bakken et fint sted å få orden på det hele. Bakken er flat i ovarennet og da blir det lettere å komme i riktig posisjon. Det blir mer eller mindre likt en imi(tasjon) på rullebrett, forklarer Tande.

Han er fortsatt forhåndskvalifisert i verdenscupen.

- Det gir en essensiell trygghet, for jeg kan bruke kvalifiseringen som et ekstra treningshopp i stedet for å stresse, sier den Narvik-fødte hopperen.

Tidsnød før VM

Tande er i tidsnød foran VM i skiflyging om knappe to uker.

- Jeg har ikke tenkt så mye på det, men jeg gleder meg til eventuelt å få prøve bakken i Kulm. Finner jeg tilbake til godhoppingen, er jeg en sterk kandidat. Det er målet å bli med der. Jeg skal bruke dagene i Bischofshofen og Willingen godt. Da tror jeg alt er på plass, mener Tande.

- Ikke glem at det er skiflyging jeg kan aller best, bare jeg først kommer over skiene. Da har jeg mye energi i bånn av bakken. Det kan gå langt i en så stor bakke. Hopper jeg på mitt beste, er medaljer et mål. Jeg må bare få fart i hoppingen først. Og det skal jeg rekke, fastslår Tande. (©NTB)

Kommentarer til denne saken