Gå til sidens hovedinnhold

- Foss lyver

SV-leder Kristin Halvorsen mener at Høyres nestleder Per-Kristian Foss lyver om SV.

Temperaturen i valgkampen steg mange hakk under duellen mellom Foss og Halvorsen i NRK mandag kveld.

Utgangspunktet for diskusjonen var om renta vil øke med SV, og regnestykkene fra de to partiene, som viser at valgflesket deres vil koste 160 milliarder kroner å gjennomføre (for hvert parti).

Duellen begynte bra med at Halvorsen skamroste Foss og Høyre for at de vil innføre gratis leksehjelp. Men Foss var ikke forberedt på å ta imot godord.

- Skryter du fordi du ikke vil snakke om renta? spurte han.

- Nei, renta vil ikke øke, fordi vi ikke vil bruke mer penger enn Høyre, vi vil bruke dem på en annen måte, svarte Halvorsen.

Så gikk det slag i slag. Halvorsen anslo SVs løfter til å være på litt over ni milliarder kroner, mens Foss mener at SVs løfter er på mellom 135-155 milliarder kroner.

Foss sier at løftene som Høyre har gitt om skatteletter, økt veibygging og kunnskapsløftet koster omtrent 30 milliarder kroner. Halvorsen minnet på sin side om at Høyre-folk i seks fylker hittil i valgkampen har gitt løfter for ti milliarder kroner til veibygging.

Foss klinte så til med at SV må slutte å hevde at Høyre farer med «løgn» og «svartmaling» hver gang Høyre kritiserer SV.

- Kanskje vi heller kan snakke sak, foreslo han.

Halvorsen svarte med å peke fra det hemmelige dokumentet som avslørte hvordan Høyre har planlagt å svartmale det rødgrønne alternativet i valgkampen.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem

Kommentarer til denne saken