Gå til sidens hovedinnhold

- Fotball er en stor løgn!

Det mener Rafael Benítez.

Spanske Rafael Benítez er én av de mest profilerte managerne i dagens toppfotball.

Benitez har vunnet ligatitler i Spania, europacup- og FA-cuptitler med engelske lag og nå leder han Napoli med stor suksess.

53-åringen er kanskje mest kjent for sine år i Liverpool (2004-10) der han i 2005 ledet laget til triumf i den gjeveste europacupen, Champions League.

I Napoli har Benitez også fått en knallstart og klubben ligger på andreplass etter syv serierunder med 19 poeng. Kun Roma har flere med sine 21 poeng.

Spanjolen har opplevd både store nedturer, og fantastiske oppturer i sin karriere og overfor La Repubblica, gjengitt på nett av Marca , letter han nå litt på sløret.

- En stor løgn
53-åringen forteller blant annet at fotball ikke alltid er slik som det blir framstilt utad.

- Fotball er en stor løgn! Det er masse du ikke kan si offentlig. Jeg vet når én av mine spillere har gjort en dårlig kamp, men jeg vil aldri innrømme det til pressen, sier han.

- Jeg ser på det som min rett og min plikt å snakke med spilleren som har hatt en dårlig dag privat. Vi kan snakke om hva som gikk galt, og hvordan det skal bli bedre, fortsetter han.

- Det er tross alt det som er en treners jobb. Er det ikke? spør Benitez.

Kan ikke si noe
Napoli-sjefen forteller videre i intervjuet at han heller ikke kan være ærlig når han snakker med andre managere. I hvert fall ikke om sitt eget lag.

- Jeg møtte Carlo Ancelotti, og visste at han ikke kom til å si så mye om sitt lag og det som skjer i Real Madrid. Jeg kunne heller ikke fortelle ham noe om Napoli, sier treneren.

- Det eneste vi kan være ærlige om, er det som skjer i klubber som ikke angår oss, sier spanjolen.

Miraklet i Istanbul
Som nevnt ledet Benitez Liverpool til Champions League-triumf i 2005, og selv om han har skrevet bok om hendelsen tidligere, snakker han igjen om «miraklet».

- To minutter før pause lå vi under 2-0, så jeg tenkte på hva jeg skulle si i pausen. Plutselig fikk Milan et tredje mål, sier Benitez.

- Så jeg sa til dem: «Så langt har det vært ett lag på banen, men om vi scorer, så kan ting skje fort». Vi scoret tre ganger på seks minutter. Jerzy Dudek sto fantastisk i straffesparkkonkurransen. Han visste på forhånd hvor fire av Milans spillere ville skyte. Verken jeg eller Ancelotti gjorde noe feil den dagen. Vi gjorde alt vi kunne, sier han.

Napoli møter nettopp ligaleder Roma til dyst fredag denne uken. Kampen spilles i den italienske hovedstaden.

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen

Kommentarer til denne saken