Gå til sidens hovedinnhold

Fotball-Norge raste: - Jeg må trekke tilbake det jeg sa

Finn Hågen Krogh trekker tilbake sitatet som hisset opp fotballfolket.

SOGNEFJELLET (Nettavisen): Langrennsløper Finn Hågen Krogh hisset på seg fotballfolket i vinter da han mente at han «ganske lett» skulle klart å bli Tippeliga-spiller.

- Jeg tror det hadde vært ganske lett å komme til Tippeligaen. Det tror jeg at jeg skulle klart med et par-tre år til med fotballsatsing. Fotball er en lagidrett og det er bare å prestere på det jevne og flyte med, sa landslagsløper Krogh til TV 2 i februar.

Utspillet skapte debatt i etterkant, men nå forteller Krogh til Nettavisen at det hele var ment som en spøk.

- Jeg må kanskje trekke tilbake det jeg sa, det var ment som fleip, sier Krogh til Nettavisen.

- Hardt å komme i gang
Krogh møter Nettavisen på Sognefjellet, hvor han sammen med landslaget er i gang med sesongforberedelsene.

22-åringen innrømmer at det har vært hardt å starte sesongen.

- Det er litt sånn både og å komme i gang. Det er den første virkelig store treningssamlingen. Det er viktig å komme i gang, men det også tungt, sier Krogh.

Nå ser han likevel fram til vinteren, og 22-åringen har målene klare.

- I vinter er det OL og det er helt klart en drøm og selvfølgelig et mål. Så er det også Tour de ski. Jeg har som mål i fremtiden å kjempe om medaljer der, sier 22-åringen.

Krogh er spådd en lysende fremtid i langrennssporet og fikk sitt internasjonale gjennombrudd i 2011 da han imponerte i verdenscupen i Falun.

Forrige sesong gikk han blant annet til topps på sprinten i Val Muestair under Tour de ski og det er knyttet store forventninger til unggutten fra Alta i årene som kommer.

Skulle bli fotballspiller
Veien til langrennstoppen har vært tung for Krogh. I vinter fortalte 22-åringen til Nettavisen at han aldri hadde noen planer om å bli langrennsløper. Egentlig var det fotballspiller finnmarkingen skulle bli.

- Jeg satset på fotball til jeg gikk på videregående. Langrenn gikk jeg mest på for å få god kondis til fotballen, sa Krogh til Nettavisen i vinter.

Da han plutselig befant seg i norgestoppen, var valget enkelt.

- Jeg stoppet å ha fremgang på fotballbanen og var plutselig i norgestoppen i langrenn. Da var valget enkelt. Jeg angrer ikke et sekund.

KONKURRANSE: Vil du vinne en New York Rangers-drakt signert av Mats Zuccarello Aasen? Alt du trenger å gjøre for å vinne, er å sende en mail med navn og adresse til konkurranse@nettavisen.no. Merk mailen med «Zuccarello». Konkurransen stenger 01. juli.

P. S: For å vinne må man være medlem av Nettavisen-sportens Facebook-gruppe. Trykk «like» for å bli medlem, hvis du ikke allerede har gjort det. Lykke til!

MER FRA NETTAVISEN:

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken