Gå til sidens hovedinnhold

- Fotball-VM om vinteren? Spør oss først!

IOC-presidenten liker ikke mulighetene for Fotball-VM i januar.

Umiddelbart etter at Qatar ble tildelt Fotball-VM i 2022, kom reaksjonene: Kunne man virkelig spille fotball i 40-50 graders varme, slik gradestokken gjerne viser i den lille staten i Midtøsten om sommeren?

Forrige uke snakket imidlertid FIFA-president Sepp Blatter positivt om forslaget som har kommet fra flere hold, nemlig å arrangere fotballfesten i januar - da temperaturene i Qatar ikke ligger på mer enn behagelige 20-30 grader.

- Jeg forventer at mesterskapet vil spilles om vinteren, sa Blatter før åpningen av Asia Cup i Doha.

- Langt fram i tid
Men dersom det skulle bli en realitet, vil Den internasjonale olympiske komité (IOC) ha et ord med i laget. IOC-president Jacques Rogge frykter nemlig at verdensmesterskapet vil kollidere med Vinter-OL samme år.

- Jeg tror det vil være fornuftig av FIFA å sørge for at dette ikke er skadelig for noen av de to partene når beslutningen blir tatt, sier Rogge ifølge nyhetsbyrået AP på torsdag.

- Men foreløpig er det altfor langt fram i tid til å kunne diskuteres, fortsetter OL-presidenten.

Har tilgitt Blatter
Da FIFA-president Sepp Blatter møtte journalister under åpningen av Asiamesterskapet i Qatar forrige uke, lot han ikke anledningen gå fra seg til å gi IOC det glatte lag.

Blatter, som har vært IOC-medlem siden 1999, mente at OL-organisasjonen ikke har «noen åpenhet» rundt økonomien, at den behandler sin finansielle situasjon «som en husmor», og beskrev så IOC som en «klubb».

Etter at Blatter ringte Rogge for å be om unnskyldning på onsdag, er han imidlertid tilgitt.

- Vår relasjon med FIFA er strålende, sier Rogge på torsdag.

Avgjørelsen om hvor Vinter-OL i 2022 skal arrangeres, tas først sommeren 2015.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken