Hammarby er bøtelagt med 270.000 kroner og må spille to kamper for tomme tribuner etter supporterbråket mot GAIS. Sveriges fotballforbund ser svært alvorlig på saken.

- Vi betrakter det mer eller mindre som et terroristangrep. Det er gjennomført på en slik måte at det fantes åpenbar fare for andre menneskers liv og helse. Det er koblet til et ikke-fungerende sikkerhetsarbeid, sier Khennet Tallinger, talsmann for disiplinærnemnda i SvFF.

Superettan-kampen mellom Hammarby og Gais 19. september måtte stanses i annen omgang. En gruppe på rundt 40 svartkledde fotballfans tok seg til den tomme tribunen ovenfor GAIS-fansen og startet å kaste alt mulig ned mot dem, deriblant øl, mynter og knallskudd.

- Skandale
- Dette er den største skandalen på lang tid i svensk fotball. Det er fullstendig uakseptabelt, sa GAIS' sportssjef Jonas Lundén etter kampen.

Klubben har lagt inn protest mot at kampen ble fullført samme kveld, men fikk ikke medhold av forbundet.

- Det er dommerens beslutning, og han bestemmer. I og med at kampen ble ferdigspilt, er det det resultatet som gjelder, sier Tallinger om kampen som Hammarby vant 3-1.

Hammarby anker
Stockholmsklubben hevder på sin side at straffen overhodet ikke står i samsvar med det som skjedde på arenaen. Hammarby har allerede bestemt seg for å anke straffen.

- Ved lignende hendelser er det tidligere gitt bøter omkring 100.000 kroner (93.000 norske kroner). Med tanke på det framgangsrike sikkerhetsarbeidet klubben har drevet siden 2006, samt de sterke tiltakene som er gjort etter hendelsene mot GAIS, vender vi oss helt imot at vi dømmes til spill for tomme tribuner, skriver Hammarby på sitt nettsted.

Klubben er bøtelagt med 230.000 kroner for bråket mot GAIS. I tillegg kommer straffen på 40.000 kroner på grunn av at knallskudd og bengalske lys ble påtent før kampen.

Dersom Hammarbys anke avvises, må klubben spille sine neste to hjemmekamper uten tilskuere. (©NTB)