Gå til sidens hovedinnhold

Fotballfesten ingen ville ha

Åtte mål og propaganda til folket: - Som tap, sier trenerne.

Lyn - Vålerenga 4-4 (0-1)

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Vest mot øst ble fotballfest i Oslos storstue torsdag kveld, men ikke alle lot seg glede.

Vålerenga ledet 1-0 til pause å så ut til å jage bort et 28-årig spøkelse. Men etter pause tok oppgjøret helt av! Det ble det mest målrike mellom de to osloklubbene siden 7-1-seieren til Lyn i 1965.

Etter 93 minutter sto det nemlig 4-4 på landslagsarenaen. Publikum sto igjen og jublet, mens trenere og spillere ruslet hoderystende mot garderoben.

- Vi føler det som et tap, vi også. Jeg skjønner hvor du vil hen, ettersom vi ligger under med noen få minutter igjen, men vi ønsket veldig å vinne denne kampen. Jeg synes vi var det beste laget også, sier Lyn-trener Kent Bergersen til Nettavisen.

Våkenatt for Andresen
Han får neppe støtte i Vålerenga-leiren etter den uttalelsen. For mens de blå fra Oslo øst skapte totalt åtte målsjanser, utnyttet Lyn sjansen maksimalt hver gang de nærmet seg borteburet.

Martin Andresen var slett ikke blid etter oppgjøret.

- Jeg forstår at du er skuffet, men klarer en del av deg å glede seg over fotballfesten?

- Nei. Jeg klarer å glede meg over fire mål, men vi taper to poeng. At vi taper de avgjørende duellene i dag, kommer jeg til å bruke natten på å finne ut av, varslet VIF-treneren.

De tapte duellers kamp
Han mener at tre av fire Lyn-scoringer burde blitt avverget torsdag kveld.

1-1 kom etter at André Muri tapte duellen mot Paul Obiefule på første stolpe. 1-2 kom etter at samme Muri ble rundlurt av Lucas Pratto. Og 3-3 kom etter at Erik Hagen tapte en duell mot Kim Holmen inne i feltet. Spissmakker Pratto fikk æren av å ekspedere ballen inn i nettmaskene.

- Det er tre viktige dueller inne i boksen i hele kampen. Vi taper alle tre. Det er for dårlig. Vi må ha mer vinnermentalitet og trøkk i oss. At vi mangler dét, gjør at vi ikke kan ta ut det lille ekstra i de avgjørende situasjonene. Der er vi rett og slett ikke gode nok.

- Dette er en hyggelig gjeng med snille gutter. Men der og da må du være en liten jævel. Du må ta ut det lille ekstra. Vi er nødt til å snakke om dette her. Hver enkelt må gå i seg selv og hente fram vinnermentaliteten. Dette er snakk om holdninger, mener Andresen.

Bergersen vil ha blod
På tross av åtte mål og fotballfest, var stemningen tilsvarende i Lyn-leiren.

- Før denne kampen hadde vi sluppet inn åtte mål på ni kamper. Vi snakket om å prøve å ligge på et innsluppet mål per kamp, men det ser dårlig ut etter fire baklengs i dag, sier Indridi Sigurdsson.

Trener Bergersen mener at også Lyn-gjengen har et holdningsproblem.

- Vi mangler 20 prosent på vinnervilje og tøffhet i de avgjørende situasjonene foran mål. Det er for mange som ligger på et behagelighetsnivå når de spiller fotballkamper – i stedet for å blø i hver eneste duell, sier han.

«Søpla vinner aldri»
- Men du er vel fornøyd med at dere scorer fire mål i dag?

- Vi trengte det. Vi har blitt sett på som et kjedelig lag, men vi jobber hardt for ikke å være det. Vi kommer fremover med backene våre, men vi har ikke vært gode nok til å utnytte det.

Med 4-4 lever fremdeles Vålerengas forbannelse fra internoppgjør mot Lyn fra 1981. Det har nå gått 15 kamper siden VIF slo naboklubben i seriekamp.

- Søpla vinner aldri, sang Bastionen mellom målene på Ullevaal.

- Jeg gleder meg til neste oppgjør allerede, kvitterte tomålsscorer Kristofer Hæstad.

Det gjør vi også! Og de 14 048 tilskuerne kommer garantert tilbake igjen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Kommentarer til denne saken