Gå til sidens hovedinnhold

Fotballforbundet etterforsker «spøkelsesmål»

Tarik Elyounoussis klubb har bedt om omkamp.

Hoffenheim har bedt om omkamp etter å ha blitt lurt av et «spøkelsesmål» i 1-2-tapet for Leverkusen fredag. Tysklands fotballforbund (DFB) lovet lørdag å se nærmere på saken.

Leverkusen inntok tabelltoppen i 1. Bundesliga etter at tre poeng ble sikret gjennom Stefan Kiesslings bisarre scoring. I det 70. minuttet headet spissen utenfor, men ballen gikk i mål via et hull i nettet.

Kiessling tok seg fortvilet til hodet etter å ha bommet på mål, men ble like etter gratulert av lagkameratene. Dommer Felix Brych fant der og da ikke noe rart ved scoringen.

- Det er en skandale. Vi vil definitivt legge inn en protest, raste Hoffenheims sportsdirektør Alexander Rosen etter kampen.

- Drittsituasjon
Kiessling var ikke særlig høy i hatten etter kampen. Han beskrev hendelsen som svært uheldig.

- Hva skulle jeg gjøre? Jeg var overrasket, og det sa jeg også til dommeren. Etter å ha sett bildene av målet, ser jeg at det er en drittsituasjon. Men der og da skjønte jeg ikke hva som skjedde, sa angriperen.

Dommer Brych innrømmet at han var i tvil, men mente Leverkusen-spillernes målfeiring antydet at 2-0-målet burde godkjennes.

- Det var ingen indikasjoner om at det var et ugyldig mål. Derfor godkjente jeg det. Jeg hadde en ordutveksling med Kiessling, men verken han eller noen andre fortalte meg at det ikke var mål, hevdet dommeren.

Omkamp sannsynlig
I 1994 oppsto en tilsvarende situasjon da Bayern München slo Nürnberg 2-1 i en bundesligakamp. Thomas Helmer ble kreditert en scoring som ikke var inne. Den gang ble det omkamp, som Bayern vant 5-0.

- Jeg tror vi vil få se denne kampen igjen. Alt annet vil være en vits. De kan ikke gi omkamp til Nürnberg, men ikke til Hoffenheim, sa Hoffenheim-trener Markus Gisdol.

Fredagens situasjon ble ubehagelig både for dommeren, trenerne og begge lags spillere. Mandag skal et DFB-organ møtes for å etterforske Kiesslings scoring. (©NTB)

Reklame

Kurs: Slik handler du Bitcoin

Kommentarer til denne saken