Gå til sidens hovedinnhold

Fotballhelt gjør fiskere til lags

Vegard Heggem (32) kan håve inn på pasjonerte laksefiskere.

Fotballkarrieren fikk en altfor tidlig slutt for den skadeutsatte trønderen.

Nå satser han på laksefiske fra hjemgården.

NA24 - din næringslivsavis

- Jeg har vært lidenskapelig laksefisker siden jeg var guttunge, og fikk spørsmål om jeg ville ta over hjemgården. Potensialet er stort, og da fotballkarrieren var over hadde jeg bestemt meg, sier den tidligere Liverpool- og Rosenborg-spilleren til NA24.

Nå leier han ut dyrketmarka på Aunan gård i Rennebu i Sør-Trøndelag til andre, og selger opplevelsespakker for laksefiskere i elva Orkla. Fiskesesongen er juni, juli og august, men Heggem tar også mot gjester i mai og september.

12,8 mill. i formue
- 4-500 ulike mennesker er innom i løpet av en sesong, og får full pakke med guiding og pensjon. Jeg selger mest til grupper, forteller Vegard Heggem.

I fjor omsatte Aunan AS for 2,7 millioner og fikk et overskudd etter skatt på vel 200.000. 32-årigen står imidlertid med null i inntekt i 2006-ligningen. Til gjengjeld har Heggem 12,8 fotballmillioner i formue.

21,5 mill. i kompensasjon
- Kjerneverdien vår er laksen. Arten er i sterk nedgang, og firmaets potensiale bestemmes mye av hvordan det går med bestanden.

Og legger til:

- Et tiltak jeg er med på, er å kompensere sjølaksefiskere for å ikke fiske. Da får mer laks gå opp i elvene. Men vi har jo ikke kontroll over det som skjer i det åpne havet og sjøen.

Som styremedlem i interesseorganisasjonen Elvene rundt Trondheimsfjorden er Heggem med og betaler ut 21,5 millioner i kompensasjon til sjølaksefiskerne over fem år. Prosjektet er inne i det tredje året nå.

Vil ikke bli trener
- Forskningsrapporter viser at tiltaket har hatt en positiv effekt på bestanden, og det har myndighetene sett også, sier den engasjerte lakseinvestoren.

- Du ble nevnt som mulig Rosenborg-direktør i sommer - har du lyst å gå tilbake til fotballen?

- Jeg har vært med på mye og fått masse erfaringer fra fotballen, og er ikke uinteressert i å nyttegjøre meg de kunnskapene. Men ikke som trener. Andre fotballoppgaver kan friste om det skulle dukke opp noe spennende.

- Kan Liverpool vinne det etterlengtede ligagullet denne sesongen?

- Jeg har alltid tro på Liverpool, men tipper kanskje mer med hjertet enn hodet. De har en god trener og stall, og det kan godt være at klubben nå endelig kan slåss om gullet.

Ps: Liverpool og John Arne Riise møter Blackburn og Morten Gamst Pedersen i kveld klokken 18.15. Følg kampen hos Nettavisen.

Reklame

Siste sjanse: Halv pris på alt fra Comfyballs