Gå til sidens hovedinnhold

Foto Knudsen er konkurs

232 mister jobben.

– Selskapet kommer til å begjære oppbud i dag. Er skifteretten enig i det, blir det åpnet konkurs, sier en nedfor sjef i FotoKnudsen, Ole Bjørn Knudsen, til BA.

– En svært tung dag. Jeg er selvfølgelig både lei meg og bekymret for de ansatte, som har vist en fantastisk lojalitet, sier han videre.

Knudsen forteller at det foreløpige resultatet for 2012 lyder på minus 11 millioner kroner.

– Min del av familien har tapt over 50 millioner kroner på denne bransjen de siste ti-tolv årene. Når vi nå får nye tap, kunne simpelthen ikke ting fortsette i samme spor, sier Knudsen.

Rammer 232 ansatte

FotoKnudsen har i alt 19 butikker, åtte av dem ligger i Bergen.

– Konkursen berører totalt 232 ansatte, inkludert deltidsansatte, sier Knudsen.

– Hva skjer med alle bildene i minnebanken?

– Jeg velger å tro at minnebanken vil være relativt trygg, det vil nok komme nye former for drift vil jeg tro. Men dette er det bostyrer som må bestemme.

Direktøren forteller at det ikke har vært enkelt å få til refinansiering og restrukturering av selskapet. Han medgir at FotoKnudsen ikke har greid å omstille seg raskt nok i en tid med rask teknologiske utvikling.

Kroken på døren

Foto Knudsens butikk på Galleriet i Bergen er mandag stengt. På den låste døren henger en lapp, der administrerende direktør informerer om at selskapet begjærer seg selv konkurs.

For halvannen uke siden ble det kjent at Foto Knudsen utsatte lønnsutbetalinger til alle ansatte.

– Vi har valgt å utsette lønnsutbetalingene til våre ansatte en uke. Vi er i en periode der vi driver med restrukturering og vi diskuterer med banker om ny kreditt, sa administrerende direktør Ole Bjørn Knudsen til BA den gang.

Saken oppdateres.

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen

Kommentarer til denne saken