Skal vi tro avdelingsleder i sivilavdelingen i Follo politidistrikt, Elisabeth Lund, rett bør, kan du spare deg nedbremsingen, skriver Akershus Amtstidende.

Forskjellige avstander
- Faktum er nemlig at farten din kan bli målt på forskjellige avstander fra der fotoboksen står. Vi oppgir ikke avstanden, men den varierer fra fotoboks til fotoboks. Noen steder måler vi farten til bilførerne 30 meter fra fotoboksen, andre steder 100 meter fra fotoboksen, sier Elisabeth Lund ifølge amta.no .

- Å bråbremse 10 meter fra fotoboksen er med andre ord tullete?

- Ja, da er det for sent. Det er også slik at fotoboksene i Oslofjordtunnelen er elektroniske, og skiller seg litt ut fra de øvrige fotoboksene vi har i Follo politidistrikt. Av trafikksikkerhetsmessige årsaker, er blitzene i Oslofjordtunnelen heller ikke så kraftige som blitzene i fotobokser ute i dagslys. Blir du tatt med for stor fart i Oslofjordtunnelen, vil bilfører oppdage et lite rødt lys. Vi bruker ikke laserblitz i Oslofjordtunnelen, sier Lund.

Les også: Se hvem som blir knipset mest

16 bokser
I Follo politidistrikt er det nå til sammen 16 fotobokser som måler fart. Det er åtte i Follo, og det samme i indre Østfold. Elisabeth Lund røper at ikke alle boksene i indre Østfold er i bruk.

Men statistikk forteller at det kjøres fort og mange ganger veldig fort både i Oslofjordtunnelen og på veiene i politidistriktet.

Nylig presenterte Amta statistikk fra Oslofjordtunnelen. Og det viser seg at bilistene glemmer fotoboksene. I fjor ble 13.690 bilister «knipset» i tunnelen. Det ble beslaglagt 114 førerkort.

Denne saken er hentet fra amta.no.

Les også: Her blåser trompetisten i fartsgrensen