Gå til sidens hovedinnhold

Fourcade: - Hvorfor hjelper jeg Emil?

Verdenscupvinneren ville at Emil Hegle Svendsen skulle slå Johannes Thingnes Bø.

HOLMENKOLLEN (Nettavisen): Franske Martin Fourcade har for lengst sikret seg sammenlagtseieren i verdenscupen, og i Holmenkollen søndag viste han hvorfor da han gikk inn til seier på fellesstarten.

På plassen bak ham i sammendraget, konkurrerte nordmennene Johannes Thingnes Bø og Emil Hegle Svendsen.

Tre poeng skilte de to nordmennene før søndagens fellesstart i Bøs favør, men det ble til slutt Hegle Svendsen som gikk seirende ut av duellen da trønderen ble nummer 14 og Bø nummer 22.

- Fourcade hjalp Emil
Det gleder Fourcade.

- Jeg er glad for at Emil tok andreplassen foran Johannes. Det er fordi jeg synes Emil har vært den nest beste denne sesongen, sier Fourcade til Nettavisen.

Såpass fortjent mente Fourcade det var, at franskmannen sier han hjalp Svendsen på søndagens fellesstart da trønderen brakk staven på andrerunden.

- På andre runde brakk Emil staven, og da jeg hjalp ham med å få en ny stav. Jeg spurte meg selv "hvorfor gjorde jeg det?". Men jeg tenkte da at det var fordi jeg ville at Emil skulle bli nummer to, sier Fourcade.

Skryter av Thingnes Bø
Til tross for at den franske verdenscupvinneren mener Svendsen har fortjent andreplassen, lar han ikke være å skryte av Thingnes Bø.

- Han har vært sterk. Han er en juniorløper og det er utrolig hva han har fått til. Men som jeg har sagt tidligere, er jeg ikke redd for ham. Jeg tenker ikke at han kan slå meg i hver konkurranse. Han er veldig sterk og vil vinne mange verdenscuprenn, men jeg har nøkkelen til å slå ham, sier Fourcade.

Satser på VM i Falun
Neste sesong er det verdensmesterskapene i både langrenn og skiskyting som står i fokus for Fourcade. Det betyr at franskmannen ikke går for å vinne sin fjerde sammenlagtseier på rad.

- Jeg skal ikke bare prioritere langrenn, men jeg vil prioritere rennene jeg har tenkt til å gå i langrenn og i skiskyting. Jeg vil fokusere på VM i langrenn og i skiskyting. Med en slik strategi betyr det at jeg ikke vil kunne konkurrere om sammenlagtseieren i verdenscupen i skiskyting, sier Fourcade.

- Johannes peker seg ut
Hegle Svendsen tror ikke det blir noe stort tap for sporten at Fourcade ikke satser på sammenlagtseieren neste år.

- Én mann utgjør aldri en hel sport, så jeg tror ikke at det har så veldig mye å si. Skiskyting er, som jeg ser det, stort nok uansett. Det er nok av andre gode utøvere, sier Svendsen.

Trønderen tror nå at Johannes Thingnes Bø blir mannen å slå for å vinne sammenlagtseieren neste sesong.

- Johannes peker seg kraftig ut, sier Svendsen til Nettavisen.

Ole Einar Bjørndalen ble beste nordmann på fellesstarten søndag med en femteplass.

Kommentarer til denne saken