Få hadde hørt om Cecilie Pedersen (18) da Bjarne Berntsen kom opp med spiller nummer 22 da kvinnenes tropp til fotball-EM i Finland kom opp onsdag formiddag.

– Hun er en naturlig målscorer som har gjort det meget bra på J19 landslaget. Der står hun med ti mål på ni kamper. Hun har ekstreme spissferdigheter og kan bli en joker for oss, sier Bjarne Berntsen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Pedersen spiller til daglig i 2. divisjonsklubben Avaldsnes (tredje høyeste nivå i Norge) på Vestlandet. Klubben er nyopprykket i år og ligger plassert på fjerdeplass i sin avdeling.

– Det lille ekstra
– Jeg har observert henne selv og samtidig hatt god dialog med hennes trener i Avaldsnes og U-trener Jarl Torske. Hun har det lille ekstra som trengs, og jeg synes det er spennende å få inn unge, nye spillere som har noe vi ikke har i troppen fra før, sier Berntsen om sitt nye funn.

Pedersen har tidligere trent med Toppserie-klubben Arna-Bjørnar, men har ennå ikke tatt steget opp i Toppserien selv.

– Hun har valgt å bli værende i Avaldsnes og bo hjemme hos sine foreldre, og gjøre seg ferdig med skole før hun prøver seg på et høyere nivå. Det er flere klubber som har jaktet på henne, sier Berntsen.

– Du er ikke redd for at forskjellen fra 2. divisjon til EM blir for stor?

– Jo, det er klart hun har en helt annen kamphverdag i 2. divisjon enn den alle andre som er i EM har, men samtidig skal hun ikke dra lasset for oss. Det har vi andre rutinerte spillere som skal gjøre. Hun kan være spilleren som kommer inn og gjør det lille ekstra, sier Berntsen.

– Men det er klart at hun bør komme seg opp på et høyere nivå ganske raskt, dersom hun skal utvikle seg videre som fotballspiller, medkjenner landslagssjefen.

To debutanter
– Jeg har trent med henne i Arna-Bjørnar og hun har målteft. Mange sier hun likner på meg, både på og utenfor banen, sier Røa-spiller Elise Thorsnes, som også er med i troppen til Finland.

Landslagssjef Berntsen karakteriserer 18-åringen som ekstremt god foran mål, god fotballforståelse, flink til å spille fri medspillere, sterk fysisk og god på hodet. Best som midtspiss, men kan også fungere som hengende spiss.

Pedersen var ikke den eneste overraskelsen i troppen til Berntsen. Marit Sandvei (22) fra Team Strømmen har også fått plass i troppen.

– Marit har en ekstremt god venstrefot. Noe vi ikke har fra før i troppen. Hun har god fart og en god dødballsfot, sier Berntsen.

Norge har fått en tøff gruppe, og møter Tyskland, som har vunnet EM seks av de sju siste gangene, Frankrike, som er rangert foran Norge på FIFA-rankingen, og Island, som jentene tapte 1-3 for i vinter.

EM starter i slutten av august. Norges åpningskamp blir mot Tyskland den 24. august. (ANB)