BLACKBURN - CHELSEA 1-2:

I januar 2008 ble Branislav Ivanovic hentet til Chelsea fra Lokomotiv Moskva. Overgangssummen skal ha vært på rundt 90 millioner, og serberen hadde blitt spådd en lysende karriere.

Livet på Stamford Bridge skulle imidlertid ikke bli så lett i starten for 22-åringen, og etter en sesong i London ble han allerede linket bort fra klubben. Milan skulle være interessert.

Noen overgang ble det likevel aldri noe av, og i stedet har Ivanovic etter hvert spilt til en fast plass i Chelsea-forsvaret, og i Bosingwas skadefravær gjort høyrebacken til sin egen.

Lørdag ble serberen også den store helten da Chelsea møtte Blackburn borte på Ewood Park. Fem minutter før full tid stanget han inn vinnermålet og sikret Chelsea tre poeng.

Blackburn ut i hundre
Chelsea har virket solide så langt denne sesongen, men i løpet av de første 20 minuttene på Ewood Park lørdag fikk storlaget fra London kjørt seg mot et hjemmelag med blod på tann.

Spissparet Benjani og Mame Biram Diouf skapte stadig vekk trøbbel for John Terry og resten av Chelsea-forsvaret, og de for anledningen svarte og oransje var tydelig rystet av Blackburn.

Vertene var nære å ta ledelsen etter 16 minutter da Mame Biram Diouf prøvde seg på en chip fra distanse. Chelsea-målvakt Petr Cech var i ubalanse, men fikk så vidt en hånd på ballen.

Seks minutter senere måtte imidlertid den tsjekkiske keeperen kapitulere. En corner fra Morten Gamst Pedersen ble først klarert, men nordmannen fikk ballen tilbake og headet den videre til El-Hadji Diouf. Den tidligere Liverpool-spilleren slo inn foran mål, og der var Benjani sterkest, og stanget Blackburn i ledelsen.

Anelka utlignet
Etter scoringen våknet gjestene etter hvert litt mer til liv, og selv om Didier Drogba en liten periode så ut å kunne være skadet, fikk ivorianeren på sedvanlig vis fort ristet av seg smertene, og etter 36 minutter var han sentral da Chelsea utlignet til 1-1.

Et langt utspill fra Cech havnet i beina på Florent Malouda, som spilte videre til Drogba. Spissen viste fram musklene sine i duell med to spillere og fikk headet ned til Anelka i god posisjon foran mål. Franskmannen kunne ikke unngå å sette kula i nettet.

Dermed var lagene like langt etter de første 45 minuttene.

Avgjort på tampen
Etter hvilen var Chelsea mer på høyde med hjemmelaget. Begge lag fortsatte å skape gode sjanser, men det var likevel ikke før mot slutten at det skulle bli skikkelig spennende.

Etter 82 minutter fikk vertene en gedigen mulighet da Mame Biram Diouf spilte over til Jason Roberts, som tok ned ballen på lekkert vis, slo tunnel på Ashley Cole, og kom alene med Cech. Spissen fintet også ut keeperen, men satte ballen utenfor.

Og like etter var det i stedet Chelsea som skulle score. Jurij Zjirkov kom seg rundt Gamst Pedersen og la inn mot bakre stolpe. Der ventet altså Ivanovic som fikk stå mutters alene og heade Chelsea i føringen. Flere mål ble det aldri på Ewood Park og dermed befestet Chelsea sin posisjon på toppen av tabellen. Blackburn på sin side sliter fortsatt ned i bunnsjiktet, til tross for å ha levert en god kamp.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED