Gå til sidens hovedinnhold

Fra Liverpool til Manchester City

Lionel Messis ungdomstrener har fått ny jobb.

I 2009 ble spanske Rodolfo Borrell hentet til Liverpool for å få fart på klubbens ungdomsakademi. Han kom til England sammen med Pep Segura.

Begge ble hentet fra akademiet til den spanske storklubben Barcelona.

Borrell har hatt flere roller i Liverpool. Han har vært hovedtrener for U18, hovedtrener for reservene og ansvarlig for talentutvikling i klubben.

I november 2013 ble det annonsert at Borrell var ferdig i klubben. Det samme var også Frank McParland, som også lenge hadde jobbet med talenter.

Manager Brendan Rodgers ønsket nye folk inn i sentrale roller. McParland er i dag sportsdirektør i Brentford og nå har også Borrell funnet en ny jobb.

Torsdag ble det klart at Borrell er snappet opp av Manchester City. Spanjolen har fått rollen internasjonal teknisk direktør hos de lyseblå.

Det skriver Liverpool Echo.

I City vil Borrell jobbe sammen med tidligere kollegaer som Txiki Begiristain og Ferran Soriano, som han også jobbet tett med under tiden i Barcelona.

Hos katalanerne var Borrell sentral i utviklingen til spillere som Francesc Fabregas, Lionel Messi og Gerard Pique. Spesielt skal Borrell ha vært mye involvert i utvklingen av Lionel Messi tidlig i argentinerens karriere.

I Liverpool har han vært med å få fram spillere som Raheem Sterling, Jon Flanagan, Andre Wisdom og Jordon Ibe, for å nevne noen.

I City skal Borrell hovedsakelig jobbe opp mot Manchester-klubbens samarbeidsklubber, New York City fra USA og Melbourne Hearts fra Australia.

Det var Rafael Benitez som hentet Borrell til Liverpool i 2009.

Reklame

Kun i dag: 30 prosent på alt hos Christiania Glasmagsin

Kommentarer til denne saken