Ni serierunder ut i sesongen er Darren Bent toppscorer i Premier League med åtte mål for Sunderland.

Noen er overrasket over 25-åringens suksess. Fotballekspertene Tor-Kristian Karlsen og Lars Tjærnås er ikke blant dem.

- Jeg var faktisk en av dem som mente at Tottenham burde ha beholdt Bent i stedet for å kjøpe tilbake Robbie Keane, sier Karlsen til Nettavisen.

Keane har scoret fem mål for Tottenham denne sesongen, etter comebacket etter skilpaddetilværelsen i Liverpool, men fire av disse målene kom i 5-0-seieren over Burnley.

Blant ligaens fem beste?
- Det er mange spisser med høy status i Premier League, men det er Bent som leverer, sier Karlsen, som arbeider som talentspeider på frilansbasis og har base i London.

- Hvor rangerer man Bent? Er han blant Premier Leagues fem beste spisser?

- Topp fem synes jeg høres fornuftig ut, uten at jeg har tenkt så mye på det, svarer Karlsen.

Fotballekspert Lars Tjærnås i Canal Plus mener at Bent er god, men ikke så god.

- Han er fortsatt bak de aller beste. Det han gjør nå, må han vise over lengre tid, sier Tjærnås til Nettavisen.

I Sunderland får 25-åringen i det minste sjansen. Slik var det ikke alltid hos den forrige arbeidsgiveren, Tottenham Hotspur.

Bent ble kjøpt til Tottenham for 16,5 millioner pund sommeren 2007. «Han vet at Tottenham er stedet å være og noe å være stolt av,» sa daværende manager Martin Jol under presentasjonen av Tottenhams dyreste spillerkjøp gjennom tidene.

I ettertid ser uttalelsen bare teit ut.

Få sjanser i Tottenham
To år og to managere senere var nemlig karrieren i londonklubben over. Det ble bare 32 kamper fra start for Tottenham, 18 mål til tross ble han aldri regnet som noe mer enn et innbytteralternativ.

- De hadde en situasjon hvor de hadde litt mange spisser. Keane var der, Jermain Defoe, Dimitar Berbatov. På det tidspunktet virket det litt unødvendig av Tottenham å hente én til, sier Tor-Kristian Karlsen.

Avskjeden fra Tottenham ble alt annet enn hjertelig. Flere klubber hadde henvendt seg, men Darren Bent ville bare til Sunderland og ga klar beskjed om det via sin konto på Twitter.

«Jeg blir seriøst forbannet nå. Hvorfor kan aldri noe være enkelt? Det er så frustrerende å henge rundt og ikke gjøre en dritt. Vil jeg til Hull City? Nei. Vil jeg til Stoke? Nei. Vil jeg til Sunderland? Ja,» skrev Bent under twitternavnet db10thetruth.

Oversettelsen er kanskje i det forsiktige hjørnet. Bent brukte et par banneord som nok bidro til å forsterke irritasjonen til Tottenham-ledelsen.

Kort tid etterpå måtte han beklage utbruddet.

Skjøt 12-åring med luftgevær
Dette var ikke første gang den talentfulle spissen skapte overskrifter for handlinger utenfor fotballbanen.

I 2004 ble han arrestert av politiet etter at han angivelig skjøt med luftgevær mot en 12-åring.

Bent var 20 år den gang og spilte for Ipswich. Han ble regnet som et av Englands aller største spisstalent og hadde allerede scoret 28 ligamål for moderklubben.

12-åringen ble heldigvis ikke alvorlig skadet, og Bent slapp unna med en formell advarsel fra politiet.

Det kan virke som om Bent har lært av episoden. Tidligere denne sesongen nektet han i alle fall å skyte da Sunderland fikk sitt andre straffespark for dagen i en kamp mot Wolverhampton. Bent hadde allerede scoret ett mål og overlot til spissmakker Kenwyne Jones å sette inn 2-0.

- Det er ok hvis du leder 5-0 eller 6-0, men dette skjedde på et viktig tidspunkt i kampen og vi har en topp straffeskytter som aldri har bommet, tror jeg, i hele karrieren, som gir fra seg ballen. Hvis han (Jones) hadde bommet, hadde det blitt et helvete, sa manager Steve Bruce ifølge BBC etter 5-2-seieren.

Badeball-hjelp
Lørdag havnet Darren Bent igjen i skuddfokus, etter at han ble matchvinner mot Liverpool med et skudd som gikk i mål via en badeball som en bortesupporter sendte utpå Stadium of Light.

Målet ble kreditert Darren Bent, ettersom badeballen ikke hadde gyldig fotballisens, og dermed er Tottenhams refuserte rekordkjøp altså toppscorer i Premier League.

Lars Tjærnås tror at Darren Bent er god nok til å kunne beholde den statusen gjennom hele sesongen. Både Tjærnås og Karlsen beskriver 25-åringen som en bortimot komplett spiss.

- Hans fremste egenskap er allsidigheten. Han er sterk nok til å være god som feilvendt targetspiss og har tempo nok til å være gjennombruddskraftig. Han har et bredt repertoar av avslutteregenskaper, han kan score på headinger eller med føttene etter innlegg, han posisjonerer seg smart i boksen. Han er rolig på opplagte sjanser og har hardt nok treff til å kunne score fra distanse, sier Tjærnås.

- Ulempen er at han ofte scorer i rene bolker. Men her i Sunderland har han en glimrende partner i Kenwyne Jones, som utfyller han. Jeg tror at suksessen varer, sier Tjærnås.

Ingen bør bli overrasket om han får rett.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her