Gå til sidens hovedinnhold

Fra mareritt til eventyr

- Vi har hatt en fantastisk sesong, sier englandsproffen Erik Nevland.

Dersom det forekommer skjelving i klubblokalene og fra tribuneplass på Craven Cottage søndag, er det av ren skjær begeistring. Fulham kan sikre seg spill i Europa til høsten med seier over Everton – etter en mildt sagt fabelaktig sesong.

På samme tid i fjor hadde klubben et halvt bein i mesterskapsserien, men berget plassen med et nødskrik i aller siste serierunde. Nervene var i helspenn i London-klubben.

- Den siste uka av forrige sesong var helt fryktelig. Samtidig endte det godt, og forhåpentlig avslutter vi på samme måte denne gangen også, sier Erik Nevland til klubbens hjemmesider.

- Vi er i det minste mer avslappet denne gangen! Tilføyer siddisen.

God spissduo
Fulham kan dårligst bli nummer åtte. Det er langt over forventningene til både spillere og supportere.

- Vi har allerede gjort en fantastisk sesong for Fulham. Uansett hva som skjer søndag kan vi se tilbake og være stolte over det vi har oppnådd, sier nordmannen.

- Hvis noen ved sesongstart hadde sagt at vi skulle bli nummer sju eller åtte, hadde jeg nok sagt at vedkommende var en smule optimistisk, smiler han videre.

Selv har Nevland spilt reservelagsfotball store deler av sesongen, men de siste ukene har siddisen vist at han fortsatt har mye å by på. Spissveteranen har spilt seg inn på laget til Roy Hodgson, og har bidratt sterkt til Fulhams meget gode avslutning.

- Jeg har måttet være tålmodig fordi andre spillere har spilt godt hele veien. For meg har det handlet om å være klar når noen har blitt skadet eller noe har skjedd. Jeg var klar da sjansen bød seg, og føler at jeg har benyttet den godt, sier Nevland.

I spann med Diomansy Kamara i angrepet har det også blitt et knippe mål. Mot Newcastle sist viste duoen igjen målteft.

- Jeg har jobbet godt sammen med Diomansy, og vi har scoret noen mål. Han har stått for de tre siste, og det gleder meg, smiler Nevland.

Vanskelig avslutning
Søndagens motstander Everton har imponert, om mulig, mer enn Fulham denne sesongen. Laget til David Moyes er nummer fem i ligaen så langt, og har allerede sikret seg plass i Europa til høsten.

Samtidig har de blå fra Liverpool FA-cupfinalen mot Chelsea å se fram i mot. Den spilles neste lørdag.

Det er med andre ord ingen enkel nøtt Nevland & co. skal knekke hjemme på Craven Cottage søndag. Siddisen er likevel optimistisk.

- De er et av de beste lagene i ligaen, og det blir ekstremt vanskelig å slå dem. Vi har samtidig vært gode på Craven Cottage denne sesongen, så det er egentlig ingen grunn til at vi ikke skulle avslutte sesongen godt, sier Nevland.

(ANB)

Kommentarer til denne saken