Gå til sidens hovedinnhold

Fra rundingsbøye til støttespiller

SOUSSE (TV 2 Nettavisen): Som 14-åring fikk Børge Lund sin store drøm oppfylt. Han fikk trene med landslaget i håndball. Den gang ble han brukt som rundingsbøye i forsvar. Nå er han blitt en støttespiller på landslaget.

Børge Lund flyttet nærmest inn i Nordlandshallen tidlig i tenårene. Han trente med alle de lag han kunne og måtte daglig få med seg treningsøktene til Bodø HKs herrelag.

Fikk møte Muffetangen
Da Gunnar Pettersen i sin forrige periode som landslagssjef la en landslagssamling til Nordlandshallen, var det en spedbygd 14-åring som fikk lov til å være med å være markør i forsvar.

- Det var en rødhåret jypling som var der ja, smiler Pettersen.

Det var en drøm som gikk i oppfyllelse for den målbeviste guttungen.

- Det var sinnssykt stort. Det som var ekstra spesielt var at jeg fikk møte Simen Muffetangen. Han tok seg også tid til å hilse på meg, smiler bodøgutten.

- En viktig spiller
Allerede da hadde han en målsetning om å komme på landslaget.

- Jeg hadde store drømmer i hvert fall, sier han.

Nå har han nærmest vært fast inventar i landslagstroppen siden Gunnar Pettersen kom tilbake som sjef. Men han venter ennå på det store gjennombruddet.

- Børge er en viktig spiller, for han kan bekle flere roller. Han kan spille både defensivt og offensivt, og gjør det som regel veldig bra. Hvis jeg bare får litt mer selvtillit inn i ham, så blir han en brikke vi kan få god nytte av, sier Pettersen.

Treningstalent
Mange hevder at Lund er et unikt treningstalent og at han har trent seg dit han er i dag.

- Det er vel en blanding av talent og trening. Men jeg har trent mye og jeg har sett mye håndball, og lært på den måten, sier han.

Og landslagssjefen er enig med ham.

- Han har en del fra naturen sin side også, smiler Pettersen.

Kanskje kommer gjennombruddet mot Serbia og Montenegro i kveld?

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken