MANCHESTER UNITED - STOKE 2-1:

Marouane Fellaini ble hentet til Manchester United av David Moyes, men mannen med det store håret ble fort stemplet som en flopp.

I løpet av sin første sesong scoret han ikke for klubben.

Under Louis van Gaal har det imidlertid gått bedre for den sterke belgieren og tirsdag scoret han sitt første ligamål på Old Trafford - sitt andre totalt fro United.

Det kom mot Stoke og selv om gjestene utlignet, skulle det til slutt bli Uniteds kveld. Marcos Rojos stuss i andre omgang sikret tre nye poeng for United.

Dette betyr at klubben ligger fjerdeplass, med 25 poeng. Opp til Chelsea som leder er det nå åtte poeng, men de blå har én kamp mindre spilt.

- Det er ikke det beste vi har prestert. Vi var ikke aggressive nok i første omgang og ga bort ballen for ofte. Jeg var ikke fornøyd og ga beskjed om det til spillerne. Andre omgang var bedre. Vi skapte sjanser, men må score flere mål. Mot slutten kom Peter Crouch inn og det ble mange lange baller. Det er alltid vanskelig, men jeg er fornøyd med resultat, sier van Gaal ifølge BBC.

- Jeg er fornøyd. I morgen har vi julefest og skal nyte det, sier han.

Aktiv Fellaini
Asmir Begovic var nær ved å forære United ledelsen allerede i det 16. minutt. Keeperen slo ballen umotivert rett i beina på Robin van Persie. Han sendte kula videre til Ander Herrera, men spanjolens skudd gikk over mål og Begovic slapp med skrekken.

Like etter var imidlertid vertenes presisjon bedre. United spilte seg opp fra egen banehalvdel og Juan Mata kombinerte fint med Ander Herrera. Sistnevnte slo inn mot Marouane Fellaini som kom på et kjempeløp og den utskjelte belgieren steg til værs og headet hjemmelaget i føringen.

Louis van Gaals menn hadde fått kampen inn i sitt spor, men Stoke ga ikke opp. Fem minutter før pause kom utligningen. Fellaini mistet ballen til Bojan Krkic, og belgieren ble liggende, mens Bojan stormet mot mål. Spanjolen dro på seg en rekke United-forsvarere, før han fikk gitt ut til Steven N’Zonzi. Midtbanemannen fikk stå ganske alene, da han klinket inn utligningen.

Rett før pause var Fellaini nær sitt andre mål. United fikk frispark ved enden av sekstenmeteren og ballen endte til slutt hos Fellaini. Avslutningen fra kort hold var litt veik og Begovic reddet bra.

Rojo-scoring?
Dermed sto det 1-1 til pause og lagene var like langt.

Vertene trengte rundt 15 minutter av andre omgang på komme tilbake i ledelsen. Antonio Valencia skaffet et frispark ute ved sidelinjen og Juan Mata slo inn. I feltet ventet Marcos Rojo, muligens i offside, men han fikk uansett gå opp og stusse ballen forbi Begovic og i mål til 2-1.

PÅ TV-reprisen var det omtrent umulig å si om Rojo var borti ballen eller ikke, men argetineren pekte i hvert fall på seg selv i målfeiringen.

Etter scoringen hadde både James Wilson og Fellaini gode muligheter til å øke ledelsen ytterligere, men ingen av dem fikk satt kula i nettet.

På overtid fikk Stoke noen gigantiske sjanser.

Først reddet David De Geas en stupheading fra Mame Biram Diouf og deretter ble det klabb og babb, der Diouf igjen kom til avslutning. Ashley Young reddet på streken og mållinjeteknologien viste at ballen ikke var over linjen.

Så var det slutt og vertene kunne juble for tre poeng.