Gå til sidens hovedinnhold

Fra VIF-turbulens til U21-landslaget

- Det er fint å få en hverdag med litt mer ro, sier Tor Ole Skullerud til Nettavisen.

Etter snaut to år som trener i Vålerenga, fikk Tor Ole Skullerud nok.

Les også: Derfor trakk han seg

39-åringen trakk seg ut av samarbeidet med Martin Andersen og dro hjem til familien for å tenke seg godt om. Hvor ville han egentlig fortsette karrieren?

Det kom flere trenertilbud, men den tidligere Ullern-, Bærum,- og Vålerenga-treneren takket nei til dem alle. I stedet takket han ja til å bli sportssjef ved WANG Toppidrett.

På nyåret takket han også ja til å bli Øystein Gåres assistent på U21-landslaget.

- Slik som ting har blitt, var dette en veldig fin kombiløsning for meg. Det har vært to ganske krevende, turbulente år i Vålerenga. Det merkes godt. Derfor er det fint å få en hverdag med litt mer ro.

- WANG-jobben har jeg hatt før og da trivdes jeg godt. U21-jobben er en fin mulighet til å holde seg oppdatert på de unge spillerne og følge med på Tippeligaen og Adeccoligaen, sier Skullerud til Nettavisen.

Har trent dem før
Hedmarkingen trente G18 og G19-landslagene fra 2005 til 2007. Dermed får han nå glede av å følge de samme kullene (88- og 89-årgangen) videre på U21-nivå.

- Dessuten har jo det nye kullet med spillere født i 1990 slått til med brask og bram i Tippeligaen. Flere av dem er fra Vålerenga (blant annet Amin Nouri, Harmeet Singh og Christian Brix). Jeg føler meg derfor oppdatert og klar for en slik type jobbing.

- Kommer du til å jobbe mer eller mindre nå?

- Det blir nok jobbing, men det blir på en helt annen måte enn å være hovedtrener i Tippeligaen. Det var en altoppslukende opplevelse. Jeg er glad i jobbe, så det ble litt lenge da jeg takket for meg i VIF i slutten av august og fram til nå. Derfor gleder jeg meg veldig til å ta fatt på dette.

Skullerud: - Jeg angrer ikke
- Hva blir den største forskjellen i forhold til å jobbe i mediesirkuset Vålerenga?

- Det blir nok en stor forskjell i forhold til eksponering, men det passer meg godt i øyeblikket. Jeg vil holde fokus på spillerutvikling, og det er noe jeg har jobbet mye med tidligere. Det blir annerledes på alle måter. Det er ikke så mange tiltak eller kamper i løpet av et år, samtidig som jeg får ivaretatt kampdimensjonen. Jeg kommer til å reise mye rundt og se fotball på et nivå jeg har god kjennskap til, svarer han.

- Jeg er nødt til å spørre: Har du noen gang angret på at du hoppet på muligheten i Vålerenga?

- På ingen som helst måte. Jeg har et veldig godt forhold til alle i VIF, både trenere, spillere og folk i klubben for øvrig. Det var en fantastisk opplevelse. Jeg har aldri angret et sekund, selv om vi gjerne skulle ha fått til mer, sier Skullerud.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

8 superkupp på kjøkkenutstyr

Kommentarer til denne saken