Gå til sidens hovedinnhold

Frankrike kjemper mot kriseeffekt

Ønsker å komme økonomiske problemer i forkjøpet.

Den siste tidens uroligheter i euro-landene kan i verste fall spre seg til flere økonomier enn de som allerede har vært vurdert som i faresonen. Frankrikes budsjettminister Francois Baroin har oppfordret til tiltak som skal hindre at dette kan skje med den franske økonomien. Han ønsker at Frankrike allerede nå skal tråkke hardere på bremsen.

- Frankrike må bli eksempelet på reduserte offentlige utgifter, sier Baroin, i et intervju med den franske avisen Le Journal du Dimanche.

Etter at Hellas og Irland har måttet søke om økonomisk støtte fra EU og IMF er fokuset nå flyttet til de resterende økonomiene i EU, også den franske.

- Det er viktig å kunne gå foran som eksempel i denne saken, sier Baroin til avisen.

Mandag skal ministeren begynne møtevirksomheten med frankrikes 497 offentlige organisasjoner. Under denne paraplyen finnes alt fra metroen i Paris til Museumsdriften i Versailles. Ministerens mål er at organisasjonene selv skal bidra til utgiftskuttene ved bare å erstatte en av to ansatte som pensjonerer seg, kutte i transportutgifter og kutte i administrasjonsutgifter.

Ministeren sa også at han ønsket å trappe opp jakten på skattesnytere og trygdejuksere.

Så mye som syv milliarder euro har de franske myndighetene greid å hente inn etter at de aktivt begynte å jakte på kapital som var syltet ned i skatteparadiser, skriver avisen.

Les flere saker på NA24

Kommentarer til denne saken