Gå til sidens hovedinnhold

Frankrike vil hjelpe jungelgissel

Ingrid Betancourt er i livsfare, sier den franske presidenten.

Frankrikes president vil sende en delegasjon som skal forsøke å oppnå kontakt med den colombianske FARC-geriljaen. Målet er å hjelpe Ingrid Betancourt som er holdt fanget i jungelen i mer enn seks år, skriver BBC.

Tilstanden til den 46 år gamle kvinnen som både har fransk og colombiansk statsborgerskap, er så dårlig at hun risikerer å dø når som helst, sier president Nicolas Sarkozy.

Colombias myndigheter sier den humanitære ekspedisjonen, som blant annet skal ha med seg representanter fra Det internasjonale Røde Kors, har deres fulle støtte.

Syk og tynn
Sarkozy oppfordrer også den venstreorienterte geriljaens ledere om å løslate Betancourt. Han sa at et fly med medisinsk utstyr står klar til å evakuere kvinnen om hun blir løslatt.

LES OGSÅ: - Ingrid er i live

46-åringen holdes fanget under grusomme forhold. En video som ble offentliggjort i fjor viste en meget tynn og skrøpelig Betancourt. Han skal ha utvikles hepatitt B og en hudsykdom.

Profilert politiker
Geriljaens forhandlingsleder ble nylig drept av regjeringsstyrker og BBCs korrespondent mener lite tyder på at FARC er rede til å løslate den profilerte kvinnen som holdes fanget.

Gisseltakingen har vakt internasjonal oppmerksomhet. Politikeren ble kidnappet mens hun drev valgkampanje til presidentvalget i Colombia i 2002.

Reklame

Best i test: Maskinene som gir deg sunnere frityrmat